Milieukeur

Publicatie criteria MDV-Melkvee

Publicatie criteria Maatlat Duurzame Veehouderij - Melkvee

Per 28 maart 2008 zijn de criteria gepubliceerd voor de Maatlat Duurzame Veehouderij - Melkvee. Eerder dit jaar publiceerde SMK de criteria voor pluimvee en varkens.

Vanaf 28 maart kunnen ondernemers die een duurzame melkveestal (ver)bouwen nu ook in aanmerking komen voor de MIA/Vamil-regeling middels de daarvoor bestemde code F1103 op de Milieulijst 2008 (Staatscourant 24 december 2007, nr. 249).

Criteria
Net als bij de eerder gepubliceerde diersectoren van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) worden er bij melkvee bovenwettelijke eisen gesteld aan zowel reductie van de ammoniakemissie als aan dierenwelzijn. MDV-stallen die nieuw worden gebouwd of gerenoveerd, worden door een onafhankelijke certificatie-instelling gecontroleerd.

Certificeren
Wilt u zich aanmelden voor certificering van uw duurzame melkveestal, of een offerte aanvragen, dan kunt u daarover contact opnemen met een van de certificatie-instellingen die staan vermeld op deze website (klik hier). SMK heeft licentieovereenkomsten met deze certificatie-instellingen die de certificatie van de stallen kunnen uitvoeren. Deze certificatie-instellingen werken volgens de richtlijnen van EN 45011 en zullen daartoe worden geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie.