Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

28-03-2008

Verslag eerste dag Grand Prix Jerez Spanje, circuit Jerez de la Frontera (4.423m)

Super start van het weekend voor Stevie Bonsey (6e) Goede eerste kwalificatie voor Hugo van den Berg (23e)en Danny Webb (14e)

De eerste Europese Grand Prix is vandaag van start gegaan tijdens de Gran Premio bwin.com de España op het beroemde circuit van Jerez de la Frontera. Na de nachtelijke uren in Qatar wordt dit weekend volgens het normale schema overdag gereden. Met temperaturen van 20 graden en hoger zijn de omstandigeheden goed te noemen. Stevie Bonsey wist een erg goede eerste kwalificatie te rijden en parkeerde zijn Aprilia op een voorlopige 6e positie. Hugo van den Berg wist de voorlopige 23e startpositie te pakken terwijl Danny Webb de voorlopige 14e positie voor zich wist op te eisen.

In de eerste vrije training van vanochtend ging het erg goed met Danny Webb. In de laatste tien minuten van de training reed Webb zich naar een 7e positie. Hugo van den Berg kwam al snel in zijn ritme en wist beslag te leggen op de 25e positie. Stevie Bonsey kampte met wat technische problemen en kwam niet verder dan de 27e positie.

In de kwalificatie bleek al gelijk dat de problemen voor Bonsey in de vrije training als sneeuw voor de zon verdwenen waren. Na een aantal redelijke rondetijden wist Bonsey een paar minuten voor tijd naar een 6e plaats te rijden. Hugo van den Berg wist zijn rondetijd van de eerste vrije training met 2 seconde te verbeteren en eindigde op de voorlopige 6e startrij met een 23 positie. Danny Webb reed naar een 14e positie in deze kwalificatie maar was daarmee niet tevreden doordat Webb kampte met een onwillige motor. De afstelling van de vering was niet optimaal waardoor het erg moeilijk was om de motor te besturen.

Hugo van den Berg (23e, 1:50,224):"Deze dag was een goede dag voor mij. De vrije training begon goed en ik wist een redelijk ritme te rijden. In deze training hebben we een aantal dingen getest met de afstelling. In de kwalficatie reed ik met een smaller type achterband als in de vrije training en die voelde goed aan. Ik wist een aantal keer een goede slipstream te vinden en had daar een beetje geluk mee. Momenteel sta ik 2.1 seconde achter de snelste man af en daar ben ik blij mee en ik hoop dat ik deze progressie vast kan houden. Op het laatst maakte ik een klein schuivertje terwijl ik in een nog snellere ronde zat. Gelukkig heb ik niets en het heeft zeker mijn vertrouwen niet geschaad."

Stevie Bonsey (6e, 1:48,620): "Vanmiddag was echt een grote stap voorwaarts vergeleken met vanochtend. In de vrije training hadden we wat caburateur problemen en de verwzchting was wel dat we dit opgelost hadden voor de kwalificatie. Ik voelde me goed in de kwalificatie en de motor was echt geweldig. Ik concentreerde mij op de bochten welke niet zo goed gingen en wist uiteindelijk een goede ronde te rijden. Hopelijk kan ik morgen zelfs nog sneller rijden!"

Danny Webb (14e, 1:49,014): " Vanmorgen ging het goed. Ik eindigde de vrije training op een 7e plaats maar ik had geen goed gevoel over de voorkant. We dachten eerst dat het de band was maar in de kwalificatie kwamen we erachter dat het toch aan de voorvork lag. Ik probeerde heriaan niet te denken en gewoon zo hard mogelijk te rijden. Maar de motor schudde aan alle kanten en het was gewoon niet mogelijk om echt hard te gaan. Morgen zullen we de afstelling veranderen en dan verwacht ik zeker om meer voorin te eindigen."

Noot voor de redactie /