Ingezonden persbericht


PERSEBRICHT

Broek in Waterland, 4 februari 2008

Foto-expositie Marijke Bresser "Terugreis"

Van 29 maart t/m 18 mei 2008 vindt in de Waterland Photo Gallery onder de titel "Terugreis" een foto-expositie plaats met werk van Marijke Bresser. De galerie aan het Roomeinde 13 te Broek in Waterland is elk weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de aangrenzende Waterland Waterland Beeldentuin vindt in dezelfde periode de expositie "De zachtheid van marmer" plaats met werk van Doris Pappenheim. Op 1 en 2 mei maken de exposities deel uit van de Kunstroute Broek in Waterland.

"Terugreis"
Deze expositie toont een selectie uit de documentaire fotografie van Marijke Bresser uit de periode 1980 t/m 2007. De fotografe kiest de plekken en mensen die haar vertrouwd zijn en laat zien dat haar fotografie een voortdurende terugreis is. Ze neemt u mee naar de straten van India, de metro van New York, families in Rome en Barcelona en het leven aan het IJsselmeer.

Documentair en autonoom fotograaf Marijke Bresser fotografeert sinds 1978 in binnen- en buitenland en documenteert haar eigen leven. Zo ook haar leefomgeving in Uitdam en omstreken, waar zij al 20 jaar woont. Het kinderboekje 'Sven en Dukkie' is hier een voorbeeld van, evenals de korte film 'Rietveld' die zich afspeelt in de rietvelden van Waterland. Onlangs verscheen haar boekje "Het kleine avontuur". Haar autonome fotografie wordt toegepast in monumentale en conceptuele opdrachten voor o.a. de Nederlandse Bank, Lucas Ziekenhuis, Gemeentehuis Waterland en de Gevangenis Leeuwarden. Zij is lid van de de Gkf en een selectie van haar werk is verkrijgbaar via fotobureau Hollandse Hoogte.

Zie voor meer informatie zie www.waterlandphotogallery.com.

WATERLAND PHOTO GALLERY & SCULPTURE GARDEN
Roomeinde 13
1151 AL Broek in Waterland
The Netherlands
+(0)31(0)20 403 8734
www.waterlandphotogallery.com www.waterlandbeeldentuin.nl

Noot voor de redactie/