Levens redden op zaterdag 29 maart tijdens Walk4Water 2008

28/02/2008 11:43

ZOA-Vluchtelingenzorg

Apeldoorn, 28 februari 2008

Op zaterdag 29 maart organiseert ZOA-Vluchtelingenzorg voor de tweede keer het wandel- en hardloopevenement Walk4Water op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Met het evenement wil ZOA mensen in Nederland bewustmaken van het wereldwijde drinkwaterprobleem door deelnemers zelf te laten ervaren hoe zwaar het is om kilometers te moeten lopen voor water. Tijdens de tocht over de dijk dragen alle deelnemers een jerrycan met water. Zij laten zich sponsoren voor hun prestatie. De opbrengst van de actie gaat naar water- en sanitatieprojecten in Uganda.

Deelnemers aan de loop kunnen kiezen voor afstanden variërend van 10 tot 28,5 kilometer. Zowel wandelaars, nordic walkers als hardlopers kunnen meedoen. Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie loopt dit jaar ook weer mee. "Vorig jaar viel het lopen me best zwaar. Het leek wel of de jerrycan met water tijdens de loop steeds zwaarder werd", aldus Slob over zijn deelname. Deelnemers voor Walk4Water 2008 kunnen zich inschrijven via de website www.walk4water.nl.

Programma
Bij de finish in Lelystad worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Zo zijn er inhoudelijke, creatieve en muzikale workshops. Een van de workshopleiders is Wouter Thiebou, jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Binnen de VN maakt hij zich namens jongeren in Nederland onder meer sterk voor de drinkwaterproblematiek. Eelco Fortuijn, oprichter Fairfood, zal een workshop geven over het armoede en eerlijke handel. De dag zal feestelijk worden afgesloten met optredens en de officiële bekendmaking van de opbrengst.

Actueel
Vorig jaar liepen bijna 300 mensen mee en werd met het evenement 180.000 Euro opgehaald voor waterprojecten in Afghanistan en Ethiopië. Het drinkwaterprobleem blijft echter actueel. Nog steeds sterven elk uur 200 kinderen door gebrek aan schoon drinkwater.





http://www.walk4water.nl