Ingezonden persbericht


Persbericht 0806

Dordrecht, 29 februari 2008

Workshop Kunst met de natuur

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in samenwerking met de Dordtse beeldend kunstenaar Els de Meijer twee workshops in de Biesbosch.

De workshop begint met een inleiding van De Meijer, waarin de deelnemers kennismaken met verschillende manieren waarop kunstenaars in de natuur werken. Hierna vaart de groep naar een rustige plek in de Biesbosch. Na een korte wandeling ter inspiratie, waarbij de deelnemers leren kijken naar kleur, vorm, structuur en oppervlakte in de natuur, is er een gezamenlijke picknick. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met materialen die de omgeving ter plekke biedt, om hun persoonlijke beleving vorm te geven. Elke deelnemer krijgt na afloop een klein kunstwerk van Els de Meijer.

De workshops worden gehouden op zaterdag 29 maart en zaterdag 4 oktober van 9.30 tot 17.00 uur in en bij Biesboschcentrum Dordrecht. De kosten zijn E 90,-, inclusief picknick en kunstwerk. Er kunnen max. 20 deelnemers meedoen. Opgeven kan bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 in Dordrecht, T 078 630 53 53, E info@biesbosch.org. Of kijk op www.hollandsebiesbosch.nl.