Gemeente Lingewaard


Lingewaard ook dit jaar weer een bezoek meer dan waard! Opening toeristisch seizoen 2008

Zaterdag 29 maart a.s. is het zover; alle toeristische activiteiten gaan weer van start! Op de beide locaties van Trip (Toeristisch Recreatief Informatie Punt) in Bemmel en Huissen zal het seizoen op een feestelijke wijze geopend worden door de wethouder voor Toerisme Bud Joosten respectievelijk burgemeester Harry de Vries.

Na de officiële opening om 13.00 uur die opgeluisterd wordt door een befaamd dweilorkest in Bemmel en de Bevelanders in Huissen gaan in beide plaatsen activiteiten van start. Zo is het mogelijk om in Huissen om 13.30 uur en 14.30 uur een rondleiding in het stadsmuseum Hof van Hessen op de Vierakkerstraat te volgen onder begeleiding van een gids. In Bemmel starten na de opening rondleidingen in Kasteel de Kinkelenburg wederom om 13.30 uur en 14.30 uur. Daarnaast kan vanaf de beide Trip-locaties gestart worden met een fietstocht.

De fietstochten variëren van 7 tot 15 km, halverwege de fietstocht, die zowel vanuit Bemmel als Huissen wordt georganiseerd, kan men in Angeren in Herberg de Ploeg even nagenieten van een mooie tocht. De fietsroute kan afgehaald worden bij de Trip locaties Bij de route ontvangt u een consumptiebon voor Herberg De Ploeg. Vanzelfsprekend kan de tocht ook op een ander moment worden gefietst, echter dan zonder de gratis consumptie In De Ploeg.

Bij de beide Triplocaties zullen de wethouder en de burgemeester als eerste een symbolische handeling verrichten. Wanneer u zaterdag 29 maart a.s. een van de Tripvestigingen bezoekt ontvangt u tevens een ballon waar u een kaartje met uw naam aan kunt bevestigen om vervolgens de ballon de lucht in te laten gaan. De drie ballonnen die de verste afstand hebben afgelegd winnen een Irischeque.

De gemeente Lingewaard staat ook dit seizoen weer bol van culturele, sportieve en feestelijke activiteiten. De beide Triplokaties zijn vanaf 29 maart tot 1 november geopend. De enthousiaste medewerksters van Trip staan in Bemmel op maandag t/m donderdag van 09.30 13.00 uur en op vrijdag van 09.30 12.30 uur voor u klaar. In Huissen is het Trip geopend op woensdag van13.00 uur tot 16.00 uur, op vrijdag van 10.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 16.30 uur. Op zaterdag en zondag is tevens het stadsmuseum geopend.

De informatie die u bij het Trip kunt krijgen loopt uiteen van fietstochten tot wandelingen tot folders over bezienswaardigheden in Lingewaard alsook informatie over overnachtingsmogelijkheden en de toeristische attracties en evenementen in de gemeente en de regio. U kunt Trip bereiken via telefoonnummer: 026 326 0453 of via toerinfo@lingewaard.nl. Voor meer informatie kunt u ook op deze site terecht. Neem een kijkje bij de digitale balie toerisme.