Nederlands Film Festival

Vertoning 10 favoriete films van 10 regisseurs in 1 weekend (18-03-08)

Op 29 en 30 maart organiseert de Dutch Directors Guild in samenwerking met het Filmmuseum een tweedaags film festival: het DDG Film Weekend. Dit evenement vindt plaats in het kader van het tienjarig bestaan van de DDG. In dit jubileumjaar wil de DDG de schoonheid van het regievak vieren. Daarom heeft ze 2008 uitgeroepen tot "Het Jaar van de Regisseur".

Voor het DDG Film Weekend hebben tien Nederlandse regisseurs speciaal voor deze gelegenheid hun favoriete film mogen uitkiezen. Een film waaraan ze een bijzondere herinnering hebben, die ze geïnspireerd heeft of die belangrijk was bij hun beslissing om regisseur te worden. De regisseurs zullen tijdens het festival hun keuze zelf toelichten. De inleidingen en nagesprekken zullen op de zaterdag plaatsvinden onder leiding van René Mioch.

U kunt ondermeer de favoriete films verwachten van Michiel van Erp (The Burger & the King: the Live & Cuisine of Elvis Presley, regie James Marsh), Mijke de Jong (Elephant, regie Gus van Sant - foto), Joram Lürsen (Raging Bull, regie Martin Scorsese), en Pieter Verhoeff (Les carabiniers, regie Jean-Luc Godard).

Het programma zal een staalkaart aan filmische invloeden laten zien. Het complete programma treft u bijgaand aan.

De Dutch Directors Guild is de beroepsvereniging van film- en televisieregisseurs, met ruim 220 leden. Ze behartigt hun belangen met dienstverlening en lobbyen, en is een ontmoetingsplek voor collega's. Zie