25ste Goois Jazz Festiv al ten bate van het Liliane Fonds

19/03/2008 11:18

Liliane Fonds

Zaterdag 29 maart 2008 wordt voor de 25ste maal het Goois Jazz Festival georganiseerd door Kiwanis Club Naarden. Het vijfde lustrum dit jaar wordt gevierd met een keur aan nationale en internationale jazz artiesten. Het Goois Jazz Festival behoort inmiddels tot een van de grootste Jazz Festivals in Nederland.

De Artiesten

Als vanouds wordt op alle vijf podia in Spant! tegelijk een gevarieerd Jazz-programma gebracht met artiesten die garant staan voor een swingend 25ste Goois Jazz Festival:

Cor Bakker
Cor Bakker, de winnaar van de Kiwanis Jazz Award in 2007, heeft een fantastisch muzikaal talent. Cor werkte samen met onder andere Mathilde Santing, Madeline Bell, Louis van Dijk en heeft met zijn orkest de legendarische Shirley Bassey begeleid.

Wouter Hamel
Zuiver, doorleefd en een knalstrakke timing: de stem van jazz-zanger Wouter Hamel klinkt als een klok. Zo omschrijven de meeste mensen zijn muziek, maar er is ook veel melancholie hoorbaar in zijn liedjes. Wouter Hamel leverde samen met producer Benny een verrassende debuut-cd af met twaalf eigenzinnige nummers. Speels flirten ze met jazz en pop, wat een reeks aan pakkende liedjes opleverde. Soms heeft Hamel de stijl van crooners als Frank Sinatra en Mel Torme, zowel door zijn aangename stemgeluid als de slim verwerkte samples uit jazzstandaards uit de jaren '50. In 2005 won hij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours.

Silje Nergaard met haar Noorse band
Gedurende de laatste zes jaar, heeft Silje Nergaard drie opvallend goed gewaardeerde studio albums gemaakt. Deze albums werden niet alleen goed ontvangen en gewaardeerd door het Noorse publiek, zij werden ook enthousiast ontvangen in de verschillende Europese landen en het verre Oosten. "Melodic jazz in sophisticated arrangements," is één van vele omschrijvingen van haar muziek "Silje is singing better, she is deeper, more present and silkier than ever". Haar album "Nightwatch" bevestigt nog eens haar kwaliteiten als één van de talentvolste zangeressen.

Fay Claassen en Millenium Jazz Orchestra o.l.v. Joan Reinders Na haar conservatorium opleiding trad Fay Claassen als vocalist op bij verschillende groepen en reisde door verschillende landen in Europa. Haar eerste opname 'Simply Be' werd opgenomen met een band samen met de bekende saxofoon speler Carolyn Breuer. Verder trad zij als gast op bij bands als: The Tony Overwater V-Group', Loet van der Lee Group, 'Big Moves' en 'The Amsterdam Jazz Quintet'. Vlak na het uitkomen van haar eerste album werd zij gevraagd om mee te gaan op een tournee door Japan met 'The Historical Dance Theatre' om als zangeres en als danseres op te treden.

Naast deze sterren zijn er op de vijf podia van het Goois Jazz Festival optredens van de bekende Deborah Brown, Izaline Calister, het trio van Karel Boehlee, Paulien van Schaik & Hein van de Geyn with Strings, het Jan Verwey Quartet, Birdie 7, Beat Kaestli kwartet, The Countryside Jazzband en de Langs de Lijn jamsessie. Dit jaar zal er ook een Langs de Lijn jeugdorkest optreden met vele aanstormende talenten. Als muzikale finale treedt 'Rose' op. Rose zorgt altijd voor een waar muzikaal vuurwerk!

Zoals gebruikelijk wordt er in het Spant! op vijf podia muziek gemaakt van 20.00 uur tot 02.00 uur in de nacht.

Kiwanis Naarden Jazz Award

De uitreiking van de Kiwanis Naarden Jazz Award aan een jazz artiest, die zich volgens de jury bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de jazz in de brede zin, zal ook dit jaar weer plaatsvinden. De winnaar dit jaar is al voorgegaan door onder meer Cor Bakker, Jean "Toots" Thielemans, Greetje Kauffeld en Rita Reys.

Kiwanis Club Naarden is ervan overtuigd dat deze artiesten gaan zorgen voor een geweldige avond. De combinatie van de muzikale inhoud en de steun aan het Liliane Fonds zal naar wij hopen, het 25ste Goois Jazz Festival weer onvergetelijk maken.

Het goede doel

Uniek aan dit 25ste Goois Jazz Festival is natuurlijk het feit dat de organisatie geheel in handen van vrijwilligers berust, die de opbrengsten inzamelen voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het Liliane Fonds, hét speciale fonds voor kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. De hulp van het Liliane Fonds omvat alle factoren, die belangrijk zijn voor het welzijn van deze kinderen. Het gaat erom hun weerbaarheid en veerkracht te verstevigen, hun zelfbewustheid te ontwikkelen en hun persoonlijke en sociale mogelijkheden te vergroten. Einddoel van de revalidatie is dat het kind verbonden raakt met zijn omgeving. Dat het niet meer aan de kant staat, maar zo actief mogelijk deel uitmaakt van het gezin, van de lokale gemeenschap en van de maatschappij. De hulp bestaat uit (para)medische behandelingen, operaties, hulpmiddelen, (speciaal) onderwijs, vakopleidingen en ondersteuning bij de opbouw van een zelfstandig bestaan.

Kiwanis Club Naarden hoopt met het enthousiasme van de bezoekers net als de voorgaande jaren een aanzienlijke bedrag voor het goede doel te kunnen inzamelen.

De voorverkoop van de toegangskaarten is gestart, kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater Spant! en Gooise Jazzclub "Langs de Lijn" of via www.gooisjazzfestival.nl (prijs kaarten euro 42,50)

Theater Spant!
Dr. Abraham Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum
Tel: 035 6933 254
Fax: 035 6932 854
E-mail: spant@spant.org

Gooise Jazzclub "Langs de Lijn"
Herenstraat 43a
1401 HC Bussum
Tel/Fax: 035 691 04 61





http://www.lilianefonds.nl