Gemeente Achtkarspelen


Vrijwilligers welkom bij De Kruidhof

Botanisch museum De Kruidhof in Buitenpost organiseert op zaterdag 29 maart een vrijwilligerswerkdag. Als u belangstelling hebt om vanaf het komende seizoen, dat op 4 april van start gaat, mee te werken als vrijwilliger, dan bent u van harte welkom.

Inmiddels is het bij De Kruidhof een traditie aan het worden: voordat de tuinen open gaan voor de bezoekers, wordt er op zaterdag door vrijwilligers en medewerkers samengewerkt om de puntjes op de i te zetten. Allerlei klusjes moeten nog gedaan worden om het voor de bezoekers van de botanische tuin zo plezierig mogelijk te maken. Alle paden moeten piekfijn in orde zijn, hier en daar moet nog een kwastje verf over het hout, vogelhuisjes worden opgehangen, informatieborden schoongemaakt, de tafels voor de plantenverkoop moeten er netjes uitzien enzovoorts. Genoeg te doen en vele handen maken licht werk.

Lijkt het u leuk om één of meer dagdelen van uw tijd te steken in De Kruidhof, om in de tuin te werken of te assisteren bij de plantenverkoop bijvoorbeeld, dan is dit uw kans om kennis te maken met het werk, met het team dat De Kruidhof leidt en met medevrijwilligers, van wie sommigen al jaren bij De Kruidhof actief zijn.

De vrijwilligerswerkdag begint om 9.15 uur met een ontvangst met koffie en thee. Van 9.30 tot 12.30 uur wordt er gewerkt. Na een voedzame snertmaaltijd wordt er van 13.30 uur tot 15.30 uur weer gewerkt. Tenslotte kan er nog even gezellig nagepraat worden.

Als u mee wilt doen, kunt u zich telefonisch aanmelden bij De Kruidhof, 0511 541253 tijdens kantooruren, of stuur een e-mail naar: m.visser@achtkarspelen.nl.