Gemeente Boxtel

Gemeentehuis en WegWijs ...Indienen subsidieaanvrag...Takkenronde op 1 aprilMobiliteitsbeurs over du...Bestemmingsplan Centrum ...Raadsvergadering dinsdag...Discussieavond mondiale ...Bewonersavond Centrum - ...Filmdag Voel je thuis in...Ontwikkeling Vleutstraat...Verkeersmaatregelen Boer...Paasloop in gedeelte OosVerleende aanlegvergunni...Aanvragen bouwvergunningVerleende bouwvergunning...Ontwerpbesluit bouwen me...Aanvragen kapvergunningAcceptatie melding Wet m...Ontwerpbesluit monumente...Aanvraag sloopvergunning...Standplaatsvergunning De... Mobiliteitsbeurs over duurzaam vervoer

Op zaterdag 29 maart organiseert De Kleine Aarde op het Eco-park aan Het Klaverblad een mobiliteitsbeurs. Onder het motto 'Slim op het pedaal' kunnen bezoekers tussen 10.00 en 17.00 uur bekijken en ervaren hoe zij innovatief en slim kunnen reizen. Dit voor meer duurzame kilometers in Nederland, minder brandstofgebruik en schadelijke uitlaatgassen. De toegang tot het park is die dag gratis. Leontien van Moorsel opent zaterdag 29 maart om 12.00 uur de beurs officieel. Dit nadat zij per step vanaf het Boxtelse station naar het Eco-park is gekomen.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Zuinige, innovatieve auto's, bak- en vouwfietsen en bijzondere vervoersmiddelen hebben allemaal hun eigen plek op het Eco-park. Bezoekers kunnen ze uitgebreid bekijken en de fietsen zelfs direct testen. Of bij één van de vele kramen meer te weten komen over autodaten, groen leasen, rijden op aardgas, nieuwe vervoerstechnieken en nog veel meer. Leontien van Moorsel maakt om 12.30 uur de winnaars bekend van de prijsvraag over duurzaam vervoer.

Op het programma staan verder diverse lezingen, twee fietsshows, kinderactiviteiten en een wervelende paardenshow.

Automobilisten Automobilisten kunnen zich laten verleiden voor een zuinigere en/of schonere auto. Op het park staan auto's met een laag brandstofverbruik, auto's op aardgas en biogas, en hybride auto's. Op www.dekleineaarde.nl staan alle merken en modellen vermeld. Wie zuiniger of schoner wil rijden, kan ook een lezing bijwonen over Het Nieuwe Rijden, de inbouw van een brandstofbesparende 'cyclone' of gebruik van milieuvriendelijke smeermiddelen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun bandenspanning laten meten en wellicht gelijk brandstof besparen.

Fietsers De fietstestplaats Bike-experience biedt een grote diversiteit aan fietsen, die direct getest kunnen worden. Zo zijn er bakfietsen, vouwfietsen, aanhangfietsen, kinderfietsen en elektrisch trapondersteunde fietsen, aangevuld met bagage- en hondenkarren. Tijdens fietsshows om 13.00 uur en 15.00 uur krijgen een aantal van deze fietsen flink de wind in de rug.

Jong en oud Het park biedt vermaak voor jong en oud, bijvoorbeeld tijdens de paardenshows om 14.00 uur en 16.00 uur. Maar ook via leuke kinderactiviteiten, waar speciale knipkaarten voor beschikbaar zijn. Verder is er muziek en zorgt het horecateam van De Kleine Aarde voor een lekkere, bijzondere catering in het Eco-café of op het terras. Het volledige programma van de Mobiliteitsbeurs en een overzicht van de deelnemende organisaties en bedrijven kunt u vinden op www.dekleineaarde.nl.

Feels Like Home Deze Mobiliteitsbeurs is een van de inleidende activiteiten in het kader van Feels Like Home. Doel van deze activiteiten is ontmoetingsplekken te creëren waar burgers en bedrijven ontvankelijk zijn voor 3 thema's Het Groene Woud, Duurzaamheid en Europa. In het weekeind van 18 t/m 20 april 2008 vindt het Feels Like Home Lentefestival plaats in en om De Kleine Aarde met activiteiten voor iedereen.

20-03-2008
---