Gemeente Soest

Gratis compost

Datum: 25/03/2008

Gemeente Soest verstrekt gratis compost

Zaterdag 29 maart 2008 tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen inwoners van de gemeente Soest gratis losse compost afhalen op het terrein naast milieucentrum de Kwekerij, Molenstraat 157. Voor of na 29 maart langskomen voor gratis compost is niet mogelijk. Deze actie is exclusief voor inwoners van Soest en Soesterberg; niet voor bedrijven. Er zijn scheppen aanwezig. U moet zelf iets meenemen om de losse compost in te doen, zoals vuilniszakken, manden of bakken.

Gratis compost als beloning voor jarenlang GFT-afval scheiden

Met deze actie wil de gemeente Soest inwoners laten zien, voelen en ruiken dat het apart inzamelen van GFT-afval zin heeft. Ons GFT-afval komt niet op één grote hoop met het restafval terecht!

Gratis compost als bijdrage aan een gezonde bodem

Stop maar met het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de tuin. Om dat uit te leggen en te laten zien dat het kan, wordt al enige jaren een cursus 'Thuis composteren' in combinatie met 'Milieuvriendelijk tuinieren' georganiseerd in het milieucentrum de Kwekerij. De cursussen van 2008 zijn net achter de rug, maar u kunt zich vast aanmelden voor 2009.

Soest loopt met deze actie op 29 maart een beetje voor op de Landelijke Compostdag, die dit jaar op 12 april is. Half april vinden wij echter een beetje laat, zeker als je na de winter staat te popelen om in je tuin aan de slag te gaan. Compost in de tuin verwerken is één van de eerste klussen die je na de winter doet.

Gratis compost en daarna zelf aan de slag

Behalve het eenmalig gratis verstrekken van compost en de cursus 'Thuis composteren' is er in Soest ook al jaren een subsidieregeling die de aanschaf van een regenton of een compostvat goedkoper maakt. De regeling loopt tot en met 2008. U ontvangt na de aanschaf van de ton of het vat bij een deelnemende detaillist een folder (en bon). Als u die ingevuld met firmastempel opstuurt, ontvangt u 19 procent BTW terug op uw rekening.

Excursie voor inwoners

Wilt u zien hoe er van huishoudelijk GFT-afval compost wordt gemaakt?

Later in het voorjaar organiseren we een excursie voor inwoners naar een composteerinstallatie. Houdt u deze website en de plaatselijke kranten in de gaten.

Meer informatie: Johan Simon, gemeente Soest (035 6093202 / milieucentrum@soest.nl)

.