Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Buurtreferendum Domela Nieuwenhuisplantsoen: referendumkrant en inloopmiddag

Persbericht
Datum: 25 maart 2008

Ter voorbereiding van het buurtreferendum Domela Nieuwenhuisplantsoen is een referendumkrant verschenen. De krant wordt huis-aan-huis verspreid in de Spaarndammerbuurt, de Zeeheldenbuurt en de Houthaven. Aanstaande zaterdag 29 maart is er een inloopmiddag met informatie en discussie.

De referendumkrant bevat algemene informatie over het buurtreferendum (agenda, spelregels). Daarnaast hebben zowel de 'voorstanders' als de 'tegenstanders' in de krant ruimte gekregen om naar eigen inzicht hun standpunt te presenteren. Deze pagina's verschijnen onder verantwoordelijkheid van de desbetreffende partij. Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Westerpark heeft in de aanloop naar het buurtreferendum de petten streng gescheiden: de vóór-campagne wordt getrokken door portefeuillehouder Rolf Steenwinkel. De algemene voorbereiding en informatie vallen onder verantwoordelijkheid van DB-voorzitter Martien Kuitenbrouwer.

Het verspreiden van de oproepkaarten is nu gestart. Alle bewoners die op 4 maart 2008 (peildatum) stonden ingeschreven in de Spaarndammerbuurt, de Zeeheldenbuurt of de Houthaven, krijgen één dezer dagen een oproep om aan het referendum deel te nemen. Hierbij gelden dezelfde regels als voor deelraadsverkiezingen.

Op zaterdag 29 maart 2008 organiseert het stadsdeel een algemene inloopmiddag waar voor- en tegenstanders zich kunnen presenteren. Ook alle fracties van de deelraad zijn uitgenodigd, evenals de onafhankelijke referendumkamer. De inloop vindt plaats van 11-15 uur in Restaurant Freud, Spaarndammerstraat 424. Tussen 12 en 14 uur worden vóór- en tegenstanders geïnterviewd. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

In januari 2008 ging de deelraad akkoord met een correctief buurtreferendum, dat plaatsvindt op 16 april 2008, gericht op het raadsbesluit over de herinrichting van het Domela Nieuwenhuisplantsoen (besluit 2007/5010). De referendumbuurten zijn de Spaarndammerbuurt, de Zeeheldenbuurt en de Houthaven.
De vraag luidt: De deelraad Westerpark heeft besloten om maximaal 20% van het plangebied Domela Nieuwenhuisplantsoen te bebouwen (raadsbesluit 2007/5010). Bent u voor of tegen dit besluit?