RET

Railz miniworld is jarig

Donderdag 27 maart

Het is dubbel feest in Rotterdam! Op 2e paasdag ontving Railz Miniworld haar 50.000e bezoeker en in het weekend van 29 en 30 maart 2008 viert de familieattractie haar verjaardag.

Het is dan precies één jaar geleden dat burgemeester Ivo Opstelten de deuren opende van de grootste overdekte miniatuurwereld in Nederland. Sinds de opening is deze miniatuurwereld uitgebreid van een oppervlak van 200 m2 naar 280 m2. Momenteel wordt gebouwd aan een uitbreiding met het thema "Wereldstad Rotterdam" van 190 m2 die vermoedelijk begin 2009 gereed zal zijn.

In het jubileumweekend heeft de attractie speciale activiteiten georganiseerd om deze mijlpaal feestelijk te vieren. Zo wordt op zaterdag 29 maart om 12:00 de jubileumtentoonstelling "Railz Miniworld van nul tot nu" geopend door Arie van der Vlis (voormalig chef defensiestaf) en Roland Wondolleck (directeur Rotterdam Airport) en beide tevens lid van de raad van aanbeveling van Railz Miniworld. De tentoonstelling geeft een beeld van de eerste ideevorming in 2004, de in het geheim uitgewerkte plannen in 2005, de start van de bouw in 2006, de opening in 2007 en het bereiken van het jubileum in 2008.

Alleen in het jubileumweekend is er een speciale jubileumquiz met als prijzen een speciaal arrangement voor 2 personen in het Delta Hotel te Vlaardingen, inclusief een 3 gangendiner en overnachting en een modelspoor starterset. Op zondag 30 maart is er een voorstelling van Clown Jasper in de rol van conducteur

Railz miniworld is gevestigd op het Weena 745 in Rotterdam.

Meer informatie is te vinden op www.railzminiworld.com
---