Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Open dag Scouting Sloterplas

17 maart 2008

Waterscouting Sloterplas bestaat dit jaar vijftig jaar. Dit wordt gevierd met open dag op 29 maart. Stadsdeelvoorzitter Robin de Bood zal dan het vaarseizoen 2008 openen.

Het open huis van Scouting Sloterplas op zaterdag 29 maart kent een uitgebreid programma van 10.00 tot 16.00 uur. De activiteiten zijn gericht op meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar, maar iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Om 12.30 uur komt stadsdeelvoorzitter Robin de Bood de jubilerende vereniging feliciteren door het vaarseizoen 2008 spetterend te openen.

Al vijftig jaar staat Scouting Sloterplas voor veel buitenplezier en (water)avontuur in de traditie van Thor Heyerdahl. Voor de jongsten vooral op land, voor de iets oudere ook met de eigen vloot Lelyvletten. Deze onzinkbare boten zijn speciaal voor waterscouts ontworpen. Met een Lelyvlet kan je zeilen, roeien, wrikken en gesleept worden. Bovendien kan je er een buitenboordmotor opzetten en onderweg (op hike) kan je er zelfs in overnachten. Oud-leden die het nog eens willen meemaken, zijn net zo welkom op de open dag als jongeren die gewoon een leuke dag willen hebben.

Zaterdag 29 maart kan je kennismaken met een groot aantal activiteiten, zowel op land als op water. Daarnaast is er informatie over wat Scouting Sloterplas verder te bieden heeft. Naast wekelijkse activiteiten, zijn dat bijvoorbeeld eigen kampen en de mogelijkheid om aan landelijke of internationale activiteiten deel te nemen. Oud-leden wordt gevraagd om hun foto's van vroeger mee te nemen.

Scouting Sloterplas vind je aan de noordzijde van de Sloterplas bij Jachthaven De Duikelaar.

Meer informatie kun je vinden op de website van Scouting Sloterplas.

admiralencup2007044.jpg (507 Kb)