Ingezonden persbericht


debalie | centrum voor politiek en cultuur

Beproeving Wilders

zaterdag 29 maart | 20.30 uur | debat

Fitna betekent beproeving. Veel meer weten we op dit moment nog niet van de film waarmee Geert Wilders de Islamitische wereld wil schokken en provoceren. De discussie over Fitna en Wilders is voor liefhebbers van een goed debat inmiddels ook een ware beproeving. Het gesprek waaiert uit van vergelijkingen met de cartoonrellen tot de Nederlandse jurisprudentie over vrijheid van meningsuiting, begeleidt door prachtige koppen als 'Angst regeert' en 'Capituleer niet voor de radicale Islam'.

Hoe moet de samenleving met Wilders omgaan? Hoe zou de premier op hem moeten reageren, en de Tweede Kamer? Kan hij vervolgd worden wegens belediging, opruiing? Hoe kansrijk is een claim van onze bedrijven dat hun verkopen schade ondervinden door Wilders? Hoe moeten wij zelf op hem reageren? Die vragen staan centraal in een avond die het waarschijnlijk zonder film zal moeten stellen.

Waarom je beslist moet komen? Omdat op 29 maart niet alles op een grote hoop gegooid wordt, maar we tijd nemen voor een programma op niveau.

Met in ieder geval Herman Philipse, filosoof en schrijver van het atheïstisch pamflet, Cees Maris, rechtsfilosoof, en Egbert Dommering, advocaat en Hoogleraar Informatierecht aan de UvA. Presentatoren zijn Menno van der Veen en Martijn de Greve.

Praktische informatie:
Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 PR Amsterdam Tijd: zaterdag 29 maart 2008 | 20.30 uur
Prijs: 8 euro / 6 euro (met korting)
Reserveren: De Balie 020-5535100 (openingstijden kassa: op werkdagen van 17.00 uur t/m 21.00 uur) Kaarten zijn ook te koop en te reserveren via de website www.debalie.nl/agenda