Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 28 maart 2008

Kenmerk: dg-062

| | |NOS programma-informatie 29, 30 en 31 maart

Afscheid van Hugo Claus te volgen bij NOS

De NOS doet zaterdag aanstaande, 29 maart, rechtstreeks verslag (12.00 - 13.30 uur, Ned. 2) van de afscheidsplechtigheid van de schrijver Hugo Claus, die vorige week is overleden. Het verslag komt vanuit de schouwburg van Antwerpen. Tijdens de bijeenkomst kijken sprekers terug op het leven van Hugo Claus en wordt er voorgedragen uit het literaire werk van de schrijver. Het commentaar bij de NOS-uitzending wordt verzorgd door Philip Freriks. Aansluitend aan de NOS-uitzending zendt de VPRO een kort portret uit van Claus (13.30 - 13.45 uur), gemaakt door Hans Keller en Remco Campert.

Indoor Brabant dit weekend live bij de NOS

De NOS besteedt komend weekend uitgebreid aandacht aan de 41ste editie van Indoor Brabant in 's-Hertogenbosch. NOS Studio Sport verslaat zaterdag 29 (15.00-17.18 uur, Ned. 1) en zondag 30 maart (in de uitzending van 13.12-17.49 uur, Ned. 1) live de wereldbekerfinale dressuur en de wereldbekerwedstrijd springen. Ook NOS Langs de Lijn (12.00-18.30 uur, Radio 1) doet beide dagen rechtstreeks verslag van Indoor Brabant.

WK Baanwielrennen uitgebreid bij de NOS

Zaterdag 29 (15.00-17.18 uur, Ned. 1) en zondag 30 maart (in de uitzending van 13.12-17.49 uur, Ned. 1) doet NOS Studio Sport live verslag van het WK Baanwielrennen. Het WK vindt plaats in Manchester en is de generale repetitie voor de Olympische Spelen later dit jaar in Peking. Het WK is ook te volgen bij NOS Langs de Lijn (12.00-18.30 uur, Radio 1).

NOS Radio 1 Journaal staat stil bij 40 jaar Paradiso

De Nederlandse poptempel Paradiso bestaat 40 jaar. Zaterdag 29 maart zijn popjournalist en schrijver Jan van der Plas en oud directeur van Paradiso Huib Schreurs te gast in het NOS Radio 1 Journaal (12.00-18.30 uur, Radio 1). Presentatoren Jurgen van den Berg en Bert van Slooten spreken met beide gasten (rond 13.30 uur) over 50 jaar Nederpop en 40 jaar Paradiso. Dit gesprek wordt afgewisseld met live opnames uit het verleden van Paradiso, waaronder muziek van de Rolling Stones.

Vooruitblik EK Voetbal bij de NOS

Vanaf aanstaande zaterdag, 29 maart, zendt NOS Studio Sport onder de titel 'NOS: EK Voetbal' acht wekelijkse voorbeschouwingen uit op het komende EK Voetbal. De UEFA is organisator van het EK en maakte deze voorbeschouwingen. De afleveringen zijn op acht opeenvolgende zaterdagen te zien tussen 17.25 en 17.50 uur op Nederland 1.

ZATERDAG 29 MAART

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (15.00-17.18 uur)
. Paardensport: live verslag van Indoor Brabant, de wereldbekerfinale dressuur met commentaar van Frits van het Groenewout en verslag van Joep Schreuder. . Baanwielrennen: live verslag van het WK in Manchester met commentaar van Jeroen Koster en verslag van Han Kock.

NOS: EK Voetbal (17.25-17.50 uur)
. De eerste in de reeks van acht voorbeschouwingen.

NOS Sportjournaal (18.18-18.23 uur)
. Wielrennen: het WK Baanwielrennen in Manchester. . Paardensport: Indoor Brabant, de wereldbekerfinale dressuur.

NOS Studio Sport (23.14-00.05 uur)
. Engels voetbal: de Premier League-wedstijden Manchester United - Aston Villa, Bolton Wanderers - Arsenal, Reading - Blackburn Rovers. . Baanwielrennen: het WK in Manchester.
. Paardensport: Indoor Brabant, de wereldbekerfinale dressuur. . Wielrennen: de E3 Prijs in Vlaanderen.

NEDERLAND 2

NOS: Afscheid Hugo Claus (12.00-13.30 uur)
. Rechtstreeks verslag van de afscheidsplechtigheid van de schrijver Hugo Claus.

RADIO 1

NOS Radio 1 Journaal (12.00-18.30 uur)
Nieuwsonderwerpen, o.a.
. Verslag van de herdenkingsdienst van Hugo Claus. . Te gast is Bart Dirks, correspondent van de Volkskrant in België. Hij vertelt over zijn boek 'België Bestaat'. . Live muziek van The Young Sinatras (15.00-16.00 uur). . Gesprek met popjournalist Jan van der Plas en oud directeur van Paradiso Huib Schreurs over 50 jaar Nederpop en 40 jaar Paradiso. Sportonderwerpen, o.a.
. Voetbal: live flitsen van de Premier League-wedstrijd Bolton Wanderers - Arsenal. . Baanwielrennen: live flitsen van het WK in Manchester met verslag van Sebastiaan Timmerman verslag. . Wielrennen: live flitsen van de E3 Prijs in Vlaanderen. . Paardensport: live flitsen van Indoor Brabant, de wereldbekerfinale dressuur met verslag van Ed van den Bent. . Te gast is Ad van Liempt, hij vertelt over zijn boek 'Het wonder van Utrecht'. . Voetbal: voorbeschouwing op de wedstrijd NEC - PSV en een reportage over het afgelopen seizoen van PSV. . Motorsport: de trainingstrijden van Moto GP in Jerez. . Reportage over Anky van Grunsven op weg naar de Olympische Spelen.

NOS Langs de Lijn (20.00-23.00 uur)
. Voetbal: live flitsen van de eredivisiewedstrijden sc Heerenveen - Ajax, NEC - PSV, Excelsior - VVV, Heracles - Roda JC. . Baanwielrennen: het WK in Manchester.
. Voetbal: een overzicht van het buitenlands voetbal.

ZONDAG 30 MAART

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (13.12 - 17.49 uur)
. Paardensport: live verslag van Indoor Brabant, de wereldbekerwedstrijd springen met commentaar van Frits van het Groenewout en verslag van Joep Schreuder. . Baanwielrennen: live verslag van het WK in Manchester met commentaar van Jeroen Koster en verslag van Han Kock. . In Studio Olympia; basketbal: Amsterdam - Den Bosch, volleybal: Dynamo - Nesselande, handbal: Bevo - BFC, korfbal: DOS '46 - Fortuna en Dalto - PKC, NBA basketbal: Boston - New Orleans. . In de rubriek 'Soldaat van Oranje' een gesprek met de staatssecretaris van Defensie Jack de Vries. . Reportage in het kader van de Olympische Spelen. . Atletiek: het WK Veldlopen in Edinburgh.
. Wielrennen: live verslag van de Brabantse Pijl met commentaar van Maarten Ducrot en Mart Smeets. . Schaatsen: het gala van het WK Kunstrijden in Gotenburg.

NOS Studio Sport (18.00-18.58 uur)
. Engels voetbal: de wedstrijden in de Premier League, Tottenham Hotspur - Newcastle United, Chelsea - Middlesbrough, Liverpool - Everton. . Baanwielrennen: het WK in Manchester.
. Rugby: de wedstrijd The Dukes - Castricum.
. Motorsport: de moto GP in Spanje.
. Wielrennen: de Brabantse Pijl.
. Atletiek: het WK Veldlopen in Edinburgh.
. Hockey: de wedstrijd HGC - Tilburg.
. Paardensport: Indoor Brabant.

NOS Studio Voetbal (22.47-23.38 uur)
. Opinieprogramma over voetbal waarin presentator Jack van Gelder en de analytici Hugo Borst en Youri Mulder een gast uit de voetbalwereld ontvangen. Trends, ontwikkelingen en het laatste nieuws uit de (inter)nationale voetbalwereld passeren de revue.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (12.00-18.30 uur)
Sportonderwerpen, o.a.
. Voetbal: live flitsen van de eredivisiewedstrijden NAC Breda - Feyenoord, FC Utrecht - FC Twente, AZ - Vitesse, Sparta - Willem II. . Baanwielrennen: live flitsen van het WK in Manchester met verslag van Sebastiaan Timmerman. . Paardensport: live flitsen van het Indoor Brabant, de wereldbekerwedstrijd springen met verslag van Ed van den Bent. . Wielrennen: live flitsen van de Brabantse Pijl.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
. Voetbal: het weekendoverzicht met Bas Ticheler.

MAANDAG 31 MAART

NEDERLAND 1

NOS Sportjournaal (18.46-18.54 uur)
. Voetbal: de presentatie van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk.

NEDERLAND 3

NOS Sportjournaal (22.30-22.55 uur)
. Voetbal: de presentatie van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
. De column van Paul Onkenhout.
. Tennis: de persconferentie van het Nederlandse Davis Cup-team. . Voetbal: de presentatie van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk.

Noot voor de pers,