Ingezonden persbericht


debalie | centrum voor politiek en cultuur

zaterdag 29 maart > 20.30 uur > debat

Beproeving Wilders

Het vergde enig geduld maar afgelopen donderdag toonde Wilders dan toch zijn film. De reacties waren opgelucht. Er gebeurt niets in de film dat op het eerste gezicht aanleiding geeft voor een verbod. De gevolgen van de film in het buitenland vallen vooralsnog mee. Er zijn (nog) geen slachtoffers gevallen. Maar geldt dat ook voor de gevolgen van de film in Nederland? Vaststaat dat er een sfeer van dreiging rond de film bestond, en dat Wilders er al weken in slaagt het politieke debat te gijzelen.

Hoe moet het recht met Wilders en Fitna omgaan?

Hoe moet de politiek op hem reageren? Wordt er een adequaat buitenlands beleid gevoerd? En hoe moet de samenleving moet hem omgaan?

Een avond over Wilders. Een debat op niveau.

Met Samira Bouchibti (kamerlid PvdA), Jasper van Dijk (kamerlid SP), Egbert Dommering (hoogleraar informatierecht), Cees Maris (hoogleraar rechtsfilosofie), Hassib Moukaddim (ssm), Herman Philipse (hoogleraar filosofie), Maarten van Poelgeest (wethouder ruimtelijke ordening, Amsterdam) en Robert Flos (VVD Amsterdam). Presentatie Martijn de Greve en Menno van der Veen, muziek DJ Toby en poëzie Tsead Bruinja.

Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Tijd: zaterdag 29 maart 2008 | 20.30 uur

Prijs: 6 euro / 4 euro (met korting)

Reserveren: 020-5535100 (17.00 uur t/m 21.00 uur). Kaarten kopen en reserveren via de website www.debalie.nl/agenda