Ingezonden persbericht


Op 29 maart is bij het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam een bijzondere open dag, in samenwerking met de Soroptimisten van Club Rotterdam-Schieland. Van 12 tot 17 uur bent u welkom om kunst te kijken, kunst te kopen, kunstadvies te krijgen, zelf kunst te maken (voor volwassenen en kinderen), te genieten van een kunstzinnige catering en te wandelen langs een kunstroute.

De opbrengst van de open dag is voor een goed doel: Big Brothers Big Sisters of Rotterdam. Deze organisatie biedt betere kansen voor kinderen die aandacht tekort komen en begeleidt ze naar een hoopvollere toekomst. Vrijwilligers in een 'maatjesproject' bieden Big Moments en Big Magic. Dat lijkt voor een nuchtere Hollander misschien wat veel van het goede, maar voor een kind kan een moment van echte aandacht het gevoel van eigenwaarde stimuleren en helpen zich verder te ontwikkelen.

Tachtig kinderen van Big Brothers Big Sisters hebben schilderijen gemaakt. Joris Lutz werkte met hen mee. Op de open dag worden alle schilderijen te koop aangeboden. Louis Lemaire, directeur van Jeugdtheater Hofplein, zal de verkoop openen.

Tijdens de open dag zijn de volgende tentoonstellingen te zien: Heim (met werk van o.a. Esther Kokmeijer, Jet van Schie en Karin Trenkel) en Marije de Wit (Rechtsachter



Ingezonden persbericht