Gemeente Hilversum

Recent toegevoegd

Werkzaamheden sporen en station

23 maart 2008
In het weekeinde van zaterdag 29 op zondag 30 maart wordt er stevig gewerkt aan de sporen en het station Hilversum. De werkzaamheden beginnen zaterdagmorgen vroeg om 01.20 uur en ze gaan het hele weekeinde door. Op zaterdag is er weliswaar nog beperkt treinverkeer mogelijk op de Gooilijn, maar op zondag zullen er geen treinen rijden tussen Hilversum en Naarden-Bussum. De NS zet dan bussen in.

Zondagmiddag en -avond is de Zuiderweg tussen de Beatrixtunnel en de Kleine Drift afgesloten. Daar wordt namelijk voor het verwijderen van de oude perronkap een grote hijskraan geplaatst.

De werkzaamheden aan het spoor hebben voor de omwonenden waarschijnlijk nog de meeste gevolgen. Een stopmachine, die onder meer de wissels goed gaat leggen, kan geluidsoverlast veroorzaken.

Er wordt ook gewerkt aan kabels en leidingen. Het perron langs spoor 1 wordt verlengd. Op zondag worden tunnelbakken op het perron aangesloten. De bovenleiding krijgt haar definitieve bedrading. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om tegelijkertijd onderhoud te plegen aan het viaduct Insulindelaan over het spoor.Het gebouwtje Post-T wordt gesloopt. Dat gebeurt ook met het Struktongebouw naast de rijwielstalling.
Tenslotte wordt de fundering voor de stalen palen, die later de kap over het nieuwe perron moeten dragen, gemaakt en wordt er gewerkt aan de perronkap op spoor 2 en 3.

Voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling is op het station de folder `Werk aan het spoor' af te halen.