Ingezonden persbericht



Persuitnodiging

EMBARGO TOT ZATERDAG 29 MAART 2008, 12.00 UUR

Jantje Gerlofsma

Geboren: 22 december 1962

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Koninklijke Onderscheiding voor Jantje Gerlofsma

Tijdens de jubileumviering op zaterdag 29 maart, ter ere van het 20-jarig bestaan van dorpshuis De Bining in Hempens en Teerns reikt loco-burgemeester Yvonne Bleize een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Jantje Gerlofsma uit Hempens. Mevrouw Gerlofsma wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

U bent om 11.00 uur van harte welkom in De Bining om hierbij aanwezig te zijn.

Mevrouw Gerlofsma is sinds de oprichting zeer actief betrokken bij dorpshuis De Bining in Hempens. In eerste instantie in het bestuur als vertegenwoordigster van korfbalvereniging Wêz Fluch. Sinds negen jaar in dezelfde functie, maar dan als vertegenwoordigster van plaatselijke vrouwenvereniging 'Mei Elkoar Iens'. Daarnaast vervult mevrouw Gerlofsma tal van vrijwilligersfuncties binnen het dorpshuis. Hierbij springen haar gevoel voor teamwork, sociale betrokkenheid, objectiviteit en daadkracht in het oog.

Vanaf 1980 was mevrouw Gerlofsma lid van de jeugdcommissie van korfbalvereniging Wêz Fluch en tot 1995 trainster van de pupillen. Ook was zij van 1987 tot 1999 betrokken bij verschillende commissies. Tot op heden is mevrouw Gerlofsma actief in de organisatie van het jaarlijkse korfbaltoernooi. Twee dagen lang strijden zo'n 130 teams uit binnen- en buitenland om diverse titels.

Een andere belangrijke taak die mevrouw Gerlofsma voor de korfbalvereniging vervult is het op nauwkeurige wijze bijhouden en opsturen naar de bond van de wedstrijdformulieren.