Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer D.C. Hofman

Burgemeester Frits Naafs reikte vrijdag 28 maart een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer drs. D.C. Hofman uit Driebergen-Rijsenburg.
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de aard, de uitstraling en intensiteit en de betekenis van zijn inzet op het gebied van de gezondheidssector en vrijwilligerswerk. De uitreiking vond plaats in t Hoge Licht in Driebergen-Rijsenburg.

Hij is gedecoreerd omdat hij op een voortreffelijke manier invulling heeft gegeven aan zijn functie als huisarts. Dit geldt ook voor zijn werkzaamheden in nevenfuncties binnen en buiten de gezondheidssector. Decorandus is van beroep huisarts en van 1973 tot 2008 werkzaam in Driebergen-Rijsenburg. Hij is een graag geziene huisarts. Naast zijn beroepsmatige werkzaamheden is hij sinds 1973 vanuit zijn hoofdfunctie, maar ook anderszins, al geruime tijd actief als vrijwilliger zowel op lokaal als op landelijk niveau en over de grens.

1973 - heden: bestuurslid van onder meer de Regionale Huisartsenvereniging en examinator voor het Nederlandse Rode Kruis; 1980 heden: actief lid en invaldirigent van het Hervormd Kerkkoor en tevens organisator van koorreizen;
1986 heden: artsvrijwilliger bij de organisaties voor mindervaliden Drietour en later Iromed; hij is verantwoordelijk voor de organisatie van het medische deel van de reizen;
1986 2002: huisartsenopleider bij het Juliuscentrum van de Rijksuniversiteit Utrecht, thans Universitair Medisch Centrum Utrecht; 1994 heden: secretaris en vanaf 2004 voorzitter van de Stichting Veri-Olanda, een stichting die hulp verleent aan zeer arme mensen van alle gezindten uit Roemenië (Arad en omgeving); voorts worden jonge ondernemende mensen ondersteund en scholen, kindertehuizen en zorgcentra voor bejaarden; ook wordt er aandacht besteed aan medische hulpverlening.

Zijn activiteiten worden aangemerkt als bijzondere verdiensten die hem kwalificeren als iemand die anderen stimuleerde en werkzaamheden verrichtte die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Laatst gewijzigd: 28 maart 2008