Gemeente Elburg

bijgesteld. Uw aanslagbedrag is wl juist.

Tarieven OZB bijsluiter naar beneden bijgesteld. Uw aanslagbedrag is wél juist.

Met dagtekening 31 maart 2008 hebben de inwoners van de gemeente Elburg hun gecombineerde WOZ-beschikking/aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2008 ontvangen. De WOZ-beschikking vermeld de waarde van uw onroerende zaak met waardepeildatum 1 januari 2007 en ingangsdatum
1 januari 2008. De waarde die is bepaald dient als grondslag voor het belastingjaar 2008.

De nieuwe WOZ-waarde betekent niet automatisch dat de gemeentelijke belastingen die u moet betalen ook evenredig omhoog gaan. De gemeente Elburg heeft haar tarieven voor de onroerende-zaakbelastingen eerst vastgesteld met de door de gemeenteraad vastgestelde verhoging op basis van de meerjarenprogrammabegroting 2008-2011. Bij de berekening van de tarieven voor de onroerende-zaakbelastingen moet de gemeente rekening houden met de waardestijging van de onroerende zaken binnen de gemeente. Bij de opstelling van de verordening op de heffing en invordering van de onroerende-zaakbelastingen, die vastgesteld is in december 2007, was deze waardestijging nog niet bekend. Daarom zijn de tarieven in maart 2008 opnieuw berekend en naar beneden bijgesteld. Deze herberekende tarieven zijn door de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 maart jl.l vastgesteld. De tarieven zijn als volgt aangepast:

Onroerende-zaakbelasting eigenaren


- voor woningen was het tarief in december vastgesteld op EUR 1,86, dit wordt EUR 1,73;


- voor niet-woningen was het tarief in december vastgesteld op EUR 3,15, dit wordt EUR 3,04.

Onroerende-zaakbelasting gebruiker


- voor niet-woningen was het tarief in december vastgesteld op EUR
2,52, dit wordt EUR 2,44.

Het was helaas niet mogelijk om de tarieven die worden vermeld in de bijsluiter nog aan te passen aan de nieuwe vastgestelde tarieven. Bij de berekening van uw aanslag is wél rekening gehouden met de lagere tarieven.

Gecombineerde WOZ-beschikking/aanslag gemeentelijke belastingen 2008

Op de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen is de WOZ-beschikking, de aanslag onroerende-zaakbelastingen, de aanslag afvalstoffenheffing, de aanslag reinigingsrechten, de aanslag rioolrechten voor woningen en bedrijven en de aanslag hondenbelasting gecombineerd. Als niet voldaan wordt aan de voorwaarden voor de heffing van één van de belastingsoorten kunnen er minder heffingen op staan.

De WOZ-beschikking

De WOZ-waarde van uw onroerende zaak is de basis voor verschillende heffingen van de gemeente, de rijksbelastingdienst en het waterschap. Als u wilt nagaan hoe de waarde van uw onroerende zaak tot stand is gekomen en welke referentieobjecten eventueel zijn gebruikt, dan kunt u het taxatieverslag digitaal opvragen of (schriftelijk) een taxatieverslag aanvragen bij de afdeling Financiën en Personeel.

Overige informatie

Voor overige informatie met betrekking tot de aanslag wordt verwezen naar de bijsluiter die u ontvangt bij de aanslag.