Wiet Pot benoemd als directeur BIJ Imc

29/03/2008 09:01

PR Newswire

AMSTERDAM, March 29 /PRNewswire/ -- Wiet Pot is toegetreden als co-CEO van IMC BV ("IMC"), een gediversifieerde onderneming opererend in de financiële markten wereldwijd. Zijn benoeming is goedgekeurd door de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). IMC is een snelgroeiend internationaal bedrijf. Het ziet de komst van Wiet Pot, met zijn brede kennis en ervaring, als een zeer waardevolle versterking.

Wiet Pot is co-CEO, een functie die hij deelt met CEO en IMC oprichter Rob Defares. Pot's aandachtsgebieden zijn strategie, business development en klantgerichte activiteiten. De directie van IMC bestaat met de toetreding van Wiet Pot uit drie personen: Rob Defares, Osi Lilian (CFO) en Wiet Pot. Een aan Wiet Pot gelieerde stichting houdt, zoals eerder bekend gemaakt, een belang in IMC aan.

ALGEMENE INFORMATIE

Achtergrond Wiet Pot

Wiet Pot werkte 17 jaar (1986 - 2003) bij Goldman Sachs, sinds 1994 als partner en meest recent als co-COO van de Equities Division wereldwijd. Van 2003 tot 2004 was hij eerst adviseur en vervolgens voor korte tijd lid van de Raad van Bestuur van Hagemeyer. Van 2003 tot en met 2004 was hij lid van de Raad van Commissarissen van Kempen & Co en van 2004 tot en met 2006 directievoorzitter.

Achtergrond IMC

IMC is in 1989 opgericht en uitgegroeid tot een van de
toonaangevende marktpartijen op het gebied van derivatenhandel wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Naast de vestigingen in Nederland heeft het bedrijf kantoren in Australië, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland. Naast de prominente positie in trading heeft IMC meerdere activiteiten ontwikkeld in gerelateerde gebieden zoals brokerage, investment en risk management diensten voor pensioenfondsen, private banking en institutioneel vermogensbeheer. Dochterondernemingen van IMC zijn ondermeer: Altis, Bank Oyens & van Eeghen, Cardano, Faxtor en Oyens & van Eeghen Wholesale Brokerage. Bij IMC en de dochterondernemingen werken meer dan 500 mensen. IMC is mede oprichter van de IMC Weekendschool, een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal-economische
achterstandswijken. Het doel is om jongeren te steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten.

http://www.imc.nl
Achtergrondinformatie (