Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Oost-Gelre - Aanhouding na lek steken banden              |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart rond 03.30 uur een 16-jarige jongen aangehouden voor het lek steken van de autobanden van een 24-jarige vrouw uit Ruurlo en bedreiging van de vrouw. Justitie bepaalt wat er met de jongeman gaat gebeuren.

Het incident vond plaats in de gemeente Oost-Gelre. De aanleiding voor de bedreiging is niet duidelijk maar ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

|     |Winterswijk - Aangehouden voor bezit alarmpistool         |
Een 21-jarige man uit Winterswijk is op vrijdag 28 maart rond 20.00 uur aangehouden voor het in bezit hebben van een alarmpistool. Het alarmpistool is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie kwam de man op het spoor na een melding dat er vanaf een balkon in de B.H. Heldstraat in Winterswijk vuurwerk zou worden afgeschoten. Bij de woning aangekomen, bleek het om een alarmpistool te gaan. De man deed vrijwillig afstand van het wapen en de bijbehorende munitie en werd aangehouden.

|     |Bredevoort - Man succesvol gereanimeerd                   |
Dankzij het optreden van drie burgers en politiemensen kon vrijdag 28 maart rond 08.30 uur een 68-jarige man uit Winterswijk succesvol worden gereanimeerd.

De man werd op de Tramstraat in Bredevoort onwel. Een 32-jarige man uit Winterswijk die bij de man was, begon samen met een 37-jarige vrouw uit Aalten de man te reanimeren. Ook een 54-jarige man uit Bredevoort assisteerde bij de reanimatie. Politiemensen van het bureau Aalten kwamen met de AED (Automatische Externe Defibrilator), die sinds kort op alle bureau's hangt, naar de plaats van onwelwording en namen hiermee de reanimatie over totdat de ambulance arriveerde. Bij aankomst van de ambulance ademende het slachtoffer weer en had hij weer een hartslag. Een mooi resultaat. De politie zal zeker de drie burgers nog in het zonnetje zetten voor hun levensreddende handelingen.

|     |Winterswijk - Verkeerscontrole algemeen en snelheid       |
De politie in Winterswijk heeft op vrijdag 28 maart op de Dingstraat in Winterswijk een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werd een aantal overtredingen geconstateerd waarvoor bekeuringen werden uitgedeeld.

Hierbij ging het ondermeer om het niet handsfree-bellen (1x) , het negeren van een gesloten verklaring (1x), het rijden in een voetgangerszone (1x), het niet hebben van een juiste losbreekremkabel (4x) en het niet dragen van een gordel (1x).

Ook werd een 25-jarige man uit Winterswijk aangehouden nadat bleek dat hij nog een aantal boetes open had staan. Verder bleek hij rond te rijden in een onverzekerd voertuig. De openstaande boetes (van ruim 419 euro) werden op het bureau betaald.

Ook werd er vrijdag op diverse locaties in Winterswijk gecontroleerd op snelheid middels laser. Op de Rondweg West werd na aanleiding van klachten gecontroleerd, dit leidde tot tien geconstateerde snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/uur.

|     |Ulft - Brutale pasjesroof                                 |
Een 66-jarige vrouw uit Ulft werd op vrijdag 28 maart omstreeks 16.45 uur slachtoffer van een brutale pasjesroof. Een bank- en een giropas werden ontvreemd en van de rekening werd een aanzienlijk bedrag opgenomen.

Bij de woning van de vrouw, aan de Voorstsestraat in Ulft, werd vrijdag aangebeld door een man. De man stak een smoes af dat er een reparatie aan de auto van mevrouw moest worden uitgevoerd en dat daarvoor het kentekenbewijs nodig was. De vrouw liep de woning in met de man die de voordeur open liet. Terwijl de man en vrouw in de woning waren, kwamen een tweede man en een meisje de hal binnen waarna zij de pasjes uit de handtas van mevrouw wegnamen.

Later die dag werd mevrouw gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die met een smoes haar pincode wist te ontfutselen. Voordat de vrouw haar pasjes had geblokkeerd werd al een aanzienlijk bedrag van de rekening opgenomen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

De verdachten voldoen aan het volgende signalement:

De man die meeliep naar de woonkamer: - Leeftijd ongeveer 40 jaar, 1,80 meter lang, heel zwart haar. De man droeg een donkere broek en een trui met een zwart/wit motief. De man sprak Nederlands met een licht buitenlands accent. Normaal postuur.

De tweede man: - Leeftijd ongeveer 30 à 35 jaar, 1,70 meter lang, donkerblond haar. De man droeg een grijze broek en een korte grijze jas. Normaal postuur.

Het meisje: - Leeftijd ongeveer 16 jaar, ongeveer 1,70 meter lang, lichtblond haar wat in een knotje gedragen werd. Normaal tot slank postuur.

De verdachten reden in een donkerkleurige middenklasse auto, vermoedelijk een sedan.

Getuigen die iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie Oude-IJsselstreek op nummer 0900 - 8844. Ook mensen die slachtoffer zijn van dergelijke praktijken en die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, worden verzocht met dit nummer te bellen.

De politie waarschuwt mensen dringend om nooit de pincode te geven. Een bankmedewerker zal nooit naar uw pincode vragen!

|     |Steenderen- Achterruit auto met gasfles ingegooid         |
In de vroege ochtend van zaterdag 29 maart is, zonder aanleiding, de achterruit van de auto van een 25-jarige vrouw uit Steenderen ingegooid met een grote gasfles.

De auto van de vrouw stond geparkeerd op een parkeerplaatsje op de Burgemeester Smitstraat in Steenderen. De gasfles is door de daders van een terras gehaald van een nabij gelegen bedrijf en met extreem veel geweld door de ruit gegooid. De politie heeft geen idee wat de aanleiding is voor de vernieling en neemt het incident hoog op. Er is inmiddels sporenonderzoek uitgevoerd die hopelijk naar een dader zal leiden. Mocht de dader zichzelf bij de politie melden, zal dit zeker in zijn voordeel werken.

Getuigen die iets gezien hebben, worden verzocht zich te melden via 0900-8844.


---

EINDE BERICHTEN

Tel: 055 5486648

---- --