Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn -Snorfietser in de fout                         |
De politie heeft zaterdag 29 maart omstreeks 03.30 uur een 29-jarige snorfietser aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook bleek hij een rij-ontzegging te hebben. De man kreeg proces-verbaal.

Agenten hielden de snorfietser op de Griftstraat in Apeldoorn aan, nadat hij er op het Marktplein vandoor was gegaan bij het zien van de politie. De man bleek een algehele rij-ontzegging te hebben. Zijn adem rook naar alcohol waarop hij ook op alcohol werd gecontroleerd. De man blies een A-indicatie en werd aangehouden. Op het bureau bleek een alcoholpromillage van ruim 1,2 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en vanwege de overtreding van de rij-ontzegging.

|     |Apeldoorn -Wilde zwijnen zorgen voor gevaarlijke situatie |
De politie heeft vrijdagavond 28 maart samen met jachtopzieners een gevaarlijke situatie op de A1 kunnen voorkomen door twee wilde zwijnen en een tiental jonge biggetjes weg te drijven van de snelweg.

Na een melding rond 20.15 uur dat er nabij de oprit naar de A1 op de Europweg in Apeldoorn wilde zwijnen waren gesignaleerd, ging de politie met jachtopzieners op onderzoek uit. Na enige tijd werden twee zwijnen en een tiental jonge biggetjes gezien in de berm bij de A1 tussen de oprit aan de Europaweg en het tankstation "De Hucht". Met het razende verkeer op de A1 kon dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom werd het verkeer op de noordbaan A1 en het verkeer op de Europaweg richting de oprit van de snelweg stilgezet. Dienstauto's vormden vervolgens een muur om te voorkomen dat de zwijnen de rijbaan op konden. Met drijvers werden de wilde zwijnen vervolgens richting de Europaweg teruggedreven. In het hekwerk bleek een groot gat te zitten waardoor de zwijnen vermoedelijk zijn uitgebroken.

|     |Loenen -Wasmachine gestolen uit vakantiewoning            |
De eigenaar van een vakantiewoning aan de Imbosweg in Loenen heeft vrijdag 28 maart aangifte gedaan van diefstal van een wasmachine uit de woning.

De inbraak heeft vermoedelijk tussen woensdag 26 maart 19.00 uur en 28 maart 11.45 uur plaatsgevonden. De inbrekers gooiden een ruit in met een tegel en verschaften zich zo toegang tot de woning.


---

Einde berichten
---

Tel: 055 5486648

---- --