Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (29-03)

BREDA, 29 maart 2008

Tas met inhoud beland tijdens ruzie in Bredase Haven

BREDA: Bij een ruzie om een taxi te verkrijgen op de Prinsenkade belandde een tas van een van de betrokkenen in het water van de Haven. Twee groepen uitgaanders kregen zaterdag 29 maart omstreeks 03.45 uur ruzie met elkaar over wie er als eersten met de taxi meemochten. Er ontstond een verhitte discussie waarbij over-en-weer wat geduwd en getrokken werd. Agenten grepen in voordat de zaak escaleerde. In het tumult was echter een sporttas in de Haven terecht gekomen. De 25-jarige Rotterdammer deed daarvan aangifte bij de politie. Zijn tas bevatte naast kleding en studiemateriaal ook een aantal electronische apparaten (I-pod, digitale camere en gsm). Nadat de tas weer uit het water gevist was, bleek dat alle electronica niet meer werkte. Ook zijn studieboeken waren onbruikbaar geworden. Volgens de gedupeerde bedraagt het schade bedrag circa 3.400,- Op basis van videobeelden van het cameratoezicht arresteerde de politie een 19-jarige man uit Leiden. Hij was bij het opstootje betrokken en had als laatste de tas in handen. De man ontkent in alle toonaarden dat hij de tas in het water heeft gegooid. Nader onderzoek van de beelden moet uitsluitsel geven of hij inderdaad verantwoordelijk is voor deze vernieling. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Opgepakt na wangedrag in Bredase binnenstad

BREDA: Twee mannen werden opgepakt omdat zij zich misdroegen in het Bredase uitgaanscentrum. Dat gebeurde in de nacht van vrijdagdag 28 maart op zaterdag 29 maart.

Een 36-jarige Bredanaar zocht rond 02.00 uur ruzie op de Havermarkt en probeerde een andere cafébezoeker te slaan. Dat deed hij ten overstaan van politieagenten. De verdachte werd gearresteerd en kreeg proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde.

Een 26-jarige man (woonplaats onbekend) zocht ruzie met de portier van een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat. Dat gebeurde om 03.30 uur nadat hem de toegang geweigerd was. Om escalatie te voorkomen kreeg de man van de politie opdracht om te vertrekken. Dat deed hij niet maar liet het op zijn arrestatie aankomen. In het politiebureau is vervolgens proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man uit bedreigingen onder invloed van alcohol en drugs

BREDA:In de nacht van vrijdagdag 28 maart op zaterdag 29 maart belde een pompbediende van een benzinestation aan de Graaf Engelbertlaan in paniek de politie. Om 04.45 uur stond een man tegen de voordeur van de shop te schoppen en te slaan. Kort tevoren had de man al ruzie gehad met iemand anders op het terrein van het benzinestation. Toen de vrouwelijke pompbediende de deur niet voor hem opendeed werd hij agressief. Hij schopte tegen de toegangsdeuren en uitte bedreigingen. De politie arresteerde vervolgens de 31-jarige man uit Zwolle. Hij werd ingesloten en vertelde de volgende dag dat hij onder invloed van alcohol en drugs had gehandeld. Hij betuigde spijt en was bereid om de ontstane schade aan de automatisch openende deuren te vergoeden.

Pepperspray voor dronken amokmaker

BREDA: De politie moest pepperspray inzetten om een dronken amokmaker onder controle te krijgen. De 35-jarige man uit Luik zette vrijdagavond 28 maart een studentenhuis aan de Ginnekenweg op stelten. Hij schopte tegen deuren en vernielde de trapleuning. Daarna zette hij de stereo-installatie voluit aan. Toen de politie arriveerde nam hij een mes ter hand. De agenten gebruikten pepperspray omdat de dronken man het steekwapen niet wilde laten vallen. In het politiebureau is hij met behulp van een tolk verhoord. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer