Politie Zuid-Holland-Zuid

29/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-03-2008 o Persberichten District II

ALCOHOL
SLIEDRECHT De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Sliedrecht. Agenten controleerden hem op zaterdag 29 maart 2008 omstreeks 01.30 uur op de Hopper in Sliedrecht. Hij had een te hoog promillage door alcoholgebruik en is beginnend bestuurder.

NIEUWE AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL DUIZENDEN KILOS NIKKEL ALBLASSERDAM De politie heeft de afgelopen week twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de diefstal van een grote hoeveelheid nikkel bij een bedrijf aan de Ruigenhil in Alblasserdam. De aangehouden verdachten zijn een 36-jarige vrouw en een 40-jarige man, beiden uit Rotterdam. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal. De vrouw is inmiddels weer heengezonden, de man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit. Eerder werd al een 32-jarige man uit Rotterdam door de politie aangehouden. In de periode begin 2007 tot en met januari 2008 vonden er in een bedrijf aan de Ruigenhil in Alblasserdam verschillende diefstallen van grote hoeveelheden nikkel plaats. In december 2007 werd een verdachte, eerder werkzaam bij het bedrijf, overlopen maar wist te ontkomen. Hij bleek honderden kilos nikkel te hebben klaargezet vanuit een productieruimte. Hiervan werd door het bedrijf aangifte gedaan. Naar aanleiding daarvan werd door de recherche een nader onderzoek ingesteld. Na onderzoek en op basis van het signalement van de verdachte, werd de 32-jarige verdachte aangehouden. De man bleek bij een bedrijf in Rotterdam de nikkel in sporttassen te hebben aangeboden.

OPSTANDIG
GORINCHEM Agenten hebben een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De verdachte ging op zaterdag 29 maart 2008 rond 02.30 uur naar een horecagelegenheid op de Grote Markt in Gorinchem. Maar hij heeft hier een ontzegging voor en de portier liet hem niet binnen. Toch probeerde de man binnen te komen en deed vervelend. Op het monmet dat politiemensen met hem spraken werd hij direct opstandig en ging niet weg. Hierop volgde zijn aanhouding.

KAARS
GORINCHEM Een kaars heeft een kleine zolderbrand veroorzaakt.. De brand had veel rook tot gevolg. De melding kwam binnen op zaterdagmorgen 29 maart 2008. Het brandweerkorps Gorinchem ging direct naar de woning op de Prinses Marijkestraat in Gorinchem. Ook de buren moesten even hun woning uit in verband met de rook. De brandweer luchtte de woningen. De 10-jarige zoon had de kaars meegenomen naar de zolder en deze daar aangestoken. Dat ging dus mis.

ONGEVAL
SLIEDRECHT Een 24-jarige autobestuurder uit Sliedrecht is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Op zaterdagmorgen 29 maart 2008 reed een 18-jarige autobestuurder uit Papendrecht over de Craijensteijn in Sliedrecht in de richting van de Deltalaan. In een bocht naar links had hij zijn auto niet meer onder controle. Het voertuig raakte rechts de stoep en vervolgens een paal. De 18-jarige stuurde naar links maar raakte toen vol een auto die van de andere kant kwam. Deze schoot hierdoor tegen een lantaarnpaal. Omdat het vrij hard ging nam de ambulance deze 24-jarige bestuurder voor onderzoek mee.