Politie Zuid-Holland-Zuid

29/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-03-2008 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de politie hebben alcoholcontroles gehouden. Daar begonnen zij op vrijdagavond 28 maart 2008 mee en gingen door tot in de nachtelijke uren. In totaal kregen negen bestuurders Proces-verbaal. Hieronder zaten drie zogenaamde beginnende bestuurders. De controles gebeurden op de Chico Mendesring, Copernicusweg, Groenezoom, Hastingsweg en Noordendijk in Dordrecht en de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht. In totaal bliezen ruim 1.100 bestuurders.

LANTAARNPAAL
DORDRECHT Een auto is bij het Van Baerleplantsoen in Dordrecht tegen een lantaarnpaal gebotst. Dat gebeurde op zaterdag 29 maart 2008 omstreeks 05.40 uur. De politie kreeg melding van het ongeval. Agenten zagen de 23-jarige bestuurder uit Dordrecht om de auto lopen en weer instappen. De politiemensen haalden hem uit het voertuig. De verdachte wilde even later de politiebus uit en verzette zich. Op het bureau bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft en teveel alcoholische drank op had om in een auto te rijden. De 23-jarige verklaarde dat de auto van zijn vader was.

KLUIS WEG
HEERJANSDAM Inbrekers hebben bij een bedrijf een kluis gestolen. Men ontdekte de inbraak op zaterdagmorgen 29 maart 2008 en waarschuwde de politie. In de kluis zaten papieren waaronder paspoorten en vrijwaringbewijzen voor autos. Het getroffen bedrijf zit aan de Industrieweg in Heerjansdam. De verdachten kwamen binnen nadat ze een draairaam openbraken. Binnen doorzochten ze het pand en namen de kluis mee.

TRAP
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft een 30-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Dat gebeurde op vrijdag 28 maart 2008. Een 53-jarige man uit Zwijndrecht deed aangifte van mishandeling. Hij werkte op vrijdag in een woning aan de Bliek in Hendrik-Ido-Ambacht. Buiten kreeg hij onenigheid met de verdachte. Volgens de aangever kreeg hij een schop waardoor hij viel. Na onderzoek bleek in het ziekenhuis dat de 53-jarige onder andere een breuk had in zijn onderbeen. Daarvoor is het slachtoffer geopereerd. De verdachte vertelde dat hij de 53-jarige niet geraakt had maar dat deze mogelijk viel tijdens de onenigheid.