Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29-03)

OOSTERHOUT NB, 29 maart 2008

Arrestatie na valse melding

WIJK EN AALBURG: De politie kreeg in de nacht van vrijdag 28 maart op zaterdag 29 maart 2008 een valse melding. Degene die verantwoordelijk was voor deze 'grap' werd gearresteerd en ingesloten. Tegen de 23-jarige man uit Wijk en Aalburg is proces-verbaal opgemaakt.

Er was niemand thuis in de woning aan het Kraaijenveld, toen gemeld werd dat er indringers in het huis waren. De anonieme melding kwam om 02.10 uur binnen bij de gemeenschappelijk meldkamer. In de woning trof de politie inderdaad niet de bewoner aan, maar wel drie andere personen. Het aanwezige trio was zich echter van geen kwaad bewust en vertelde dat ze met toestemming van de bewoner in het huis vertoefden. De bewoner kwam vervolgens samen met een vriend naar huis om tekst en uitleg te geven.

Uit nader onderzoek bleek dat de meegekomen vriend naar de politie gebeld had. Het ging om een grap, zo vertelde hij. De 23-jarige man werd gearresteerd voor het doen van een valse melding, wat overigens een misdrijf is. Ook de bewoner van het pand moest mee voor verhoor. Hij wordt verdacht van de overtreding van de Opiumwet. In de woning vonden de agenten namelijk een kleine hennepkwekerij, bestaande uit twaalf hennepplanten.

Twee jongens vast na vechtpartij

RAAMSDONKSVEER: Zaterdag 29 maart werd er rond 01.15 uur gevochten in Raamsdonksveer. Het begon met een mishandeling op de Keizersdijk. Een 16-jarige jongen uit Raamsdonksveer kreeg onverwacht klappen van twee onbekende jongens. Hij liep een gekneusde oogkas en een beurse kaak op. De vrienden van het slachtoffer namen het voor hem op en het tumult verplaatste zich richting het Veerse winkelcentrum. Twee gewaarschuwde motoragenten grepen daar in en konden de vechtersbazen scheiden. De twee aanstichters van de ruzie zijn daarbij opgepakt. Het duo zit vast op verdenking van openlijke geweldpleging. Het gaat om een 21-jarige man uit Raamsdonksveer en een 22-jarige man uit Breda. De aanleiding van het geweld is nog niet duidelijk, mede ook omdat er drank in het spel was.

Snel, slecht zichtbaar en dronken

DONGEN: Een 39-jarige vrouw uit Ravels (B) moest haar rijbewijs inleveren omdat zij dronken in zijn auto reed. In eerste instantie kreeg ze een bekeuring van 220,- omdat ze met 92 km/u door de bebouwde kom van Tilburg reed. Defecte verlichting leverde haar een tweede boete van 50,- op. De vrouw bleek onder invloed en moest om die reden mee naar het politiebureau. Na haar arrestatie onderging de verdachte een ademanalyse wat een uitslag van 625 ug/l opleverde. Ze kreeg proces-verbaal en moest meteen haar rijbewijs inleveren. De boetes voor de verkeersovertredingen heeft de Belgische contant betaald. Voor het rijden onder invloed moet ze voor de rechter verschijnen. De vrouw werd op 29 maart om 01.40 uur aangehouden op de Hoge Ham in Dongen.

Zeventien jaar en dronken achter het stuur

KAATSHEUVEL: Een 17-jarige jongen had, bij afwezigheid van zijn ouders, ongevraagd de auto van zijn moeder meegenomen. Samen met drie vrienden (17, 17 en 13 jaar) reed hij over de Duinlaan in Kaatsheuvel. De bestuurder was 17 en had dus geen rijbewijs. Volgende week zou hij met zijn eerste theorieles beginnen. Hij had wel gedronken. Na zijn arrestatie blies hij bij de ademanalyse een uitslag van 175 ug/l. Volgens de knul had hij slechts 3,5 km gereden met de auto van zijn moeder. Genoeg echter voor een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Het is nog onbekend of zijn ouders ook nog aangifte doen van joy-riding.

Auteur: Jeroen Steenmeijer