Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors 29-03-2008; Betreft verslag tweede dag Grand Prix Jerez Spanje, circuit Jerez de la Frontera (4.423m)

Stevie Bonsey (6e) en Danny Webb (9e) goed voor 2e en 3e startrij Tijdsverbetering van Hugo van den Berg (30e) brengt geen positiewinst

De tweede trainingsdag tijdens de Gran Premio bwin.com de España heeft het DeGraaf Grand Prix Team goed volbracht met Stevie Bonsey en Danny Webb op respectievelijk de tweede en derde startrij. Stevie Bonsey wist in de allerlaatste ronde een super scherpe tijd te rijden en bracht de Aprilia op een zeer goede 6e positie. Danny Webb hoefde maar 0,187 seconde toe te geven op zijn teamgenoot en mag morgen vanaf de derde startrij op de 9e positie beginnen aan de race. Hugo van den Berg wist zijn kwalificatietijd van gisteren te verbeteren maar helaas zakte van den Berg terug van een 23e naar een 30e positie.

Na de veringsproblemen in de kwalificatie van vrijdag liet Danny Webb in de vrije training van de zaterdagochtend zien met een goede afstelling zeer snel te zijn. Webb sloot de vrije training af op een erg nette 3e positie. Stevie Bonsey gebruikte de vrije training om een goede bandenkeuze te maken voor de race van morgen. Bonsey eindigde de vrije training op een 17e positie. Hugo van den Berg wilde graag in de vrije training zijn kwalificatietijd van de vrijdag evenaren of zelfs te verbeteren. Van den Berg slaagde daar niet in doordat hij te gefocused was op goede tijden te rijden. Van den Berg gaf zijn monteurs aan dat de afstelling van zijn Aprilia erg goed was.

Tijdens de kwalificatie probeerde van den Berg gelijk een goede rondetijd neer te zetten en hij slaagde daar gedeeltelijk in. Hij kon zijn rondetijd van gisteren benaderen maar net niet verbeteren. In het laatste gedeelte slaagde van den Berg daar wel in maar bracht helaas geen positieverbetering op. Stevie Bonsey was erg gedreven om zijn 6e positie van de eerste kwalificatie te behouden maar zag op het pitbord dat hij snel terug zakte naar zelfs de 14e positie. In de allerlaatste ronde haalde Bonsey alles uit de kast en reed zichzelf terug naar de 2e startrij en zal morgen vanaf de 6e positie aan de race beginnen. Danny Webb had een goed gevoel overgehouden aan zijn goede tijden in de vrije training. Al snel wist Webb zijn kwalificatietijd te verbeteren en wist zelfs op te klimmen naar een 4e positie. In de laatste vijf minuten maakte Webb 2 foutjes waardoor hij zijn rondetijd niet meer kon verbeteren. Desondanks de foutjes is de 9e positie een prima prestatie.

Hugo van den Berg (30e, 1:50,161):" De gehoopte progressie is er vandaag niet uitgekomen. In de vrije training liep het niet zo lekker en hebben we de setting van gisteren teruggezet. Mijn tijdsverbetering was niet genoeg waardoor ik terug zakte naar de 30e positie. De setting van de motor is nu goed en qua motorblok ben ik erg tevreden over de prestaties. Ik denk dan ook wel dat ik morgen verder voorin kan eindigen. Ik moet gewoon een goede start en een goede eerste ronde rijden zodat ik posities kan winnen.

Stevie Bonsey (6e, 1:48,146): "Deze kwalificatie was echt super! I was niet zo snel in de vrije training maar ik wilde daarin niet alles riskeren. Ik werkte veel aan de setup van de machine wat uiteindelijk goed uitpakte in de kwalificatie. In de kwalificatie kon ik een erg snelle ronde rijden en dat bracht mij de 6e positie. Ik ben erg blij om vanaf de 2e startrij te vertrekken in een wereldkampioenschap race. Dat is echt heel cool!!" "

Danny Webb (9e, 1:48,333): "Al met al was het een goede dag vandaag. De kwalificatie was goed maar het voelde aan of het veel beter kon. Ik maakte een fout in de laatste ronde terwijl het een echt snelle ronde was. Ik kan deze rondetijden continue rijden waardoor ik veel vertrouwen in de race heb. Ik hoop dat ik morgen tijdens de race wederom in de kopgroep mee kan strijden."

************

Ingezonden persbericht