Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

95-jarigen gratis naar jubileumweekend Burgers' Zoo!

Alle overige bezoekers betalen op 29 en 30 maart slechts E 9,50 in plaats van E 16,50!

Op 30 maart 2008 bestaat Burgers' Zoo precies 95 jaar. Het Arnhemse dierenpark viert dit jubileum door in het weekend van 29 en 30 maart voor elke bezoeker slechts E 9,50 in plaats van E 16,50 te rekenen. 95-jarigen met geldige identificatie mogen op 29 en 30 maart zelfs met liefst drie personen gratis de verjaardag van hun 'leeftijdgenoot' komen vieren. Tijdens het jubileumweekend zijn diverse gerechten als frites, koffie, thee en drankjes symbolisch geprijsd van 95 Eurocent tot E 9,50. Ter gelegenheid van het jubileum opent Burgers' Zoo bovendien medio mei Burgers' Rimba, waar dieren uit het Maleise oerwoud te zien zijn. Bezoekers kunnen reeds een voorproefje nemen en apen, herten, runderen en de Maleise beer bekijken.

Johan Burgers: oprichter Burgers' Zoo
Op 30 maart 1913 maakte Johan Burgers zijn privécollectie dieren openbaar onder de naam 'Fazanterie Buitenlust' in het Gelderse plaatsje 's-Heerenberg. In 1923 verhuisde Burgers naar Arnhem, waar hij in 1924 'Burgers Natuur Dierenpark' opende. Eind jaren dertig namen Reinier van Hooff en zijn vrouw Lucie Van Hooff-Burgers, de dochter van Johan, het stokje over. Al vanaf het ontstaan van het dierenpark werden dieren zo natuurlijk mogelijk gehuisvest en nam de persoonlijke beleving van de bezoeker een belangrijke plaats in de filosofie in. Reinier van Hooff en zijn vrouw kregen echter een moeilijke periode voor de kiezen: eerst de crisisjaren, toen de Tweede Wereldoorlog met de Slag om Arnhem als dieptepunt voor het park en daarna de wederopbouw.

Van Safaripark tot Burgers' Ocean
Antoon van Hooff en zijn vrouw Greet van Hooff-Wierenga grepen de kansen met beide handen aan die de financiële voorspoed en technologische ontwikkelingen hen na de oorlog boden. In 1968 opende Antoon van Hooff, de kleinzoon van Johan Burgers, het eerste Safaripark op het Europese vasteland. In 1971 volgde de wereldberoemd geworden chimpanseekolonie. In 1988 realiseerde Antoon van Hooff zijn grote droom, namelijk een geheel overdekt tropisch regenwoud waarin dieren zo vrij mogelijk leven: Burgers' Bush. In 1994 volgde Burgers' Desert, de overdekte rotswoestijn van Arizona, en in 2000 Burgers' Ocean, een aquarium van acht miljoen liter water.

Van Safari Meeting Centre tot Burgers' Rimba
Vanaf 2004 vormt zoon Alex van Hooff samen met zijn vrouw Bertine van Hooff-Nusselder en zijn moeder de directie. In 2007 openden zij het Safari Meeting Centre: een modern congrescentrum bestaande uit het Auditorium, de Foyer, het Safari Restaurant en vijf aangrenzende vergaderruimtes. Ook Burgers' Safari werd aangrijpend uitgebreid met een reusachtige rotsformatie en een overdekt stallencomplex van anderhalve hectare. Burgers' Rimba, waarin dieren uit het oerwoud van Maleisië te zien zijn, wordt medio mei 2008 officieel geopend.



Ingezonden persbericht