Amsterdam Airport Schiphol

Published: 16:32 28.03.2008 GMT+1 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Balies transavia.com verhuizen naar vertrekhal 3

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart verhuizen alle transavia.com balies op Schiphol van vertrekhal 1 naar vertrekhal 3. Dit betekent dat alle vluchten van transavia.com met ingang van zondag 30 maart in vertrekhal 3 worden afgehandeld. Ook de sales & service balies verhuizen mee.

Door deze verhuizing wordt er meer ruimte gecreëerd in vertrekhal 1 voor het uitvoeren van werkzaamheden aan onder meer het bagagesysteem. In 2010 zal transavia.com terugkeren naar vertrekhal 1.

Met 47,8 miljoen passagiers en ruim 1,6 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2007 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 270 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 61.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl

033-2008/sd


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl