Ingezonden persbericht

Nog één keer slenteren door de Markthal
LIVE-uitzending op Graafschap TV

Wie het wil, kan 29 maart aanstaande nog eenmaal door de Houtkamphal lopen. Nog één keer herinneringen ophalen van alle activiteiten in de Houtkamphal. Op 16 presentatie-eilanden wordt een overzicht gegeven van de afgelopen 50 jaar: foto's, krantenartikelen, ingezonden brieven en raadsstukken. Van de Fifties tot vandaag aan toe. Er is een hoekje met schapen, Plutus komt skaten en Huntenkunst komt met een kleine tentoonstelling. Er treden verschillende artiesten op, waaronder Hans Keuper en Sandra Vanreys. In de zaal staan marktkramen opgesteld, waar instellingen zich presenteren die "iets" met de Houtkamphal hebben. Bovendien laat de gemeente zien wat er met het gebied gaat gebeuren als de Markthal weg is en toont Schouwburg Amphion de maquette van het nieuw te bouwen theater aan de Hofstraat.

Laatste 2 uur LIVE op Graafschap TV
De zaal is zaterdagmiddag geopend vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur en de toegang is gratis. De laatste twee uur doet Graafschap TV rechtstreeks verslag vanuit het restaurant én de hal. Daarbij komen unieke oude beelden voorbij die zijn aangeleverd door kijkers uit de regio. Aan tafel wordt gepraat over de geschiedenis, de sport, het vee, de evenementen en de toekomst. In een reportage kijken Jan Manschot en Jan Rietman terug op de popconcerten van Normaal en Long Tall Ernie & the Shakers. Een afwisselend programma met een onverbiddelijk eind om 18.00 uur als de Fanfare DES de bezoekers voorgaat bij het verlaten van de hal. Daarna sluit de Houtkamphal haar deuren definitief voor het publiek.

De uitzending is live te volgen via het kanaal van Graafschap TV op de kabel van UPC in heel Oost-Gelderland. De uitzending is ook te volgen via internet op http://live.graafschap.tv.

Herinneringen worden vastgelegd
Van de televisie-uitzending en het aangeleverde historische materiaal wordt een DVD samengesteld, die de gemeente Doetinchem via de gemeentewinkel voor 5 euro te koop aanbiedt. Dat zal nog even op zich laten wachten, want ook de sloop en de lege plek die na de sloop achterblijft worden in deze presentatie opgenomen. Wie nog foto- of filmmateriaal heeft over de Houtkamphal, kan een mailtje sturen naar markthal@graafschap.tv.
Graafschap TV, echte televisie voor Oost- Gelderland
Graafschap TV brengt 24 uur per dag regionale televisie voor Oost-Gelderland, waaronder dagelijks nieuws met reportages uit de regio. Wij zijn aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen en evenementen. Graafschap TV is in Oost-Gelderland te ontvangen via de UPC kabel.

Ruim een half miljoen inwoners in Oost-Gelderland (Achterhoek, Graafschap en Liemers) kunnen dagelijks afstemmen op onze programma's, die in een carrousel op elke gewenst moment van de dag te bekijken zijn.

Graafschap TV is daarnaast via de live-stream wereldwijd te bekijken. De live-stream wordt dagelijks zo'n 2.500 keer bekeken.
De live-stream is te bekijken via http://live.graafschap.tv

Uitzendgebied Graafschap TV
Geheel Oost-Gelderland (Achterhoek, Graafschap en Liemers), ruim 500.000 inwoners

Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Brummen
Doesburg
Doetinchem
Lochem
Oost-Gelre
Rijnwaarden
Oude IJsselstreek
Montferland
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen



Ingezonden persbericht