Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 19 februari 2008

Zandvoort enorm in trek bij hardlopers

Het enthousiasme onder hardlopend Nederland voor deelname aan de 1e Runner s World Zandvoort Circuit Run op zondag 30 maart 2008 is opvallend groot. Op dit moment schreven zich al meer dan 7.000 lopers in voor dit nieuwe spectaculaire loopevenement dat zich afspeelt op het Circuit Park Zandvoort en in de badplaats Zandvoort. De Zandvoort Circuit Run wordt georganiseerd door Le Champion in samenwerking met de Rotaryclub Zandvoort.

12 kilometer
In het programma is veel ruimte voor verschillende looponderdelen en het biedt voor ieder wat wils is. De hoofdafstand wordt gevormd door de 12 kilometer, waarbij de start zal plaatsvinden in de pitsstraat op het circuit. Na een volle ronde over het circuit waarbij de Tarzanbocht en de Hunzerug natuurlijk niet ontbreken, wordt het parcours vervolgd over het strand in zuidelijke richting. Het uitdagende parcours loopt langs de duinrand, door het gezellige centrum met een sfeervolle doorkomt op het Raadhuisplein weer terug naar het circuit. De finish vindt plaats voor de eretribune waar normaal de racebolides razen. Naast de recreatieve deelnemer is de 12 kilometer ook een wedstrijd met een landenwedstrijd tussen topatleten uit Nederland en België.

Ladies Circuit Run 5 kilometer
Al meer dan 500 meisjes en vrouwen schreven zich in voor de speciale Ladies Circuit Run over 5 kilometer. Het parcours van de Ladies Circuit Run speelt zich volledig af op het circuit. De dames zullen goed van start gaan na een speciale warming-up voor hen in de pitsstraat.

Noord-Hollands Scholenkampioenschap
Ook aan de jeugd is gedacht. Zo zijn er twee looponderdelen aan het programma toegevoegd gericht op jongeren. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar lopen een kleiner rondje op het circuit tijdens deze Kids Circuit Run over 2,5 kilometer. Vanzelfsprekend ervaren zij ook het lopen door de Tarzanbocht. Scholenteams bestaande uit vijf middelbare scholieren zullen strijden om de titel Noord-Hollands Scholenkampioen. De teams leggen een volle ronde van 4,2 kilometer af op het circuit en finishen voor de eretribune.

Businessloop
Na de succesvolle introductie van de businessloop bij de Dam tot Damloop en de PWN Egmond Halve Marathon komen bedrijventeams ook aan hun trekken in Zandvoort. Naast de Businessloop over 12 kilometer, die gelijktijdig van start gaat met de individuele deelnemers, kunnen zij kiezen voor een unieke Grand Prix Marathon Estafette. Teams bestaande uit 10 personen leggen ieder een ronde van 4,2 kilometer af op het circuit, waarbij gezamenlijk de marathon wordt volbracht over 42 kilometer. Nog nooit eerder is in estafettevorm een marathon gelopen op een Grand Prix circuit.

Het programma voor zondag 30 maart 2008:
11:00 uur Grand Prix Marathon Estafette (10x4,2 km) 11:15 uur Kids Circuit Run 2,5 km (6-16 jaar)
12:00 uur Zandvoort Circuit Run 12 km (alle categorieën) 14:00 uur Ladies Circuit Run 5 km
14:30 uur Noord-Hollands Scholenkampioenschap 4,2 km (12-18 jaar)

Naar verwachting zullen er maar liefst 9.000 lopers aan de starts van de diverse afstanden verschijnen. Een ongekende deelname voor de allereerste editie; mis de start van dit succesvolle evenement daarom niet. Inschrijven kan t/m uiterlijk zondag 9 maart via www.rwcircuitrun.nl. Inschrijven voor het Noord-Hollands Scholenkampioenschap kan t/m woensdag 19 maart. Alléén voor de Kids Circuit Run 2,5 kilometer is na-inschrijving mogelijk.

>

Noot aan de redactie (