Ingezonden persbericht


Persbericht, 12 maart 2008 2008/05

VERTELBRUNCH DE WALVIS IN HET ZUIDERZEEMUSEUM

Regelmatig verzorgt het Zuiderzeemuseum een vertelbrunch, theaterdiner of ander inschrijfarrangement. Op 30 maart 2008 organiseert het museum een interactieve vertelling over De Walvis. Amusement in combinatie met smakelijk genieten in de sfeervolle entourage van het Zuiderzeemuseum.

Maak tijdens de familievoorstelling een schipbreuk mee en daal af naar de diepte van de oceaan. De verhalenverteller neemt de aanwezigen mee in het verhaal van Moby Dick. Kapitein Ahab joeg zijn schip en bemanning naar de bodem van de zee. Dit alles omdat Ahab nog maar één ding wilde: Moby Dick vangen en doden. Deze vervaarlijke witte walvis had lang geleden zijn been afgebeten. Had kapitein Ahab de gebeurtenissen moeten laten rusten of was zijn jacht terecht? De aanwezigen zijn getuige van het proces tegen kapitein Ahab. Zij hebben een grote verantwoordelijkheid: zij zijn namelijk de jury en vellen na de pleidooien van aanklager en advocaat het eindoordeel.

De houten silhouetten, het spel van Fons Boer en de muziek van Renate Jörg maken deze brunch tot een waar spektakel. Een familievoorstelling voor jong en oud. Van 11.00 tot ca. 15.00 uur kan er in het Peperhuis genoten worden van een aperitief, een runderbouillon, een smakelijk brunchbuffet en ter afsluiting een lentedessert. De kosten per kind (4 t/m 12 jaar) zijn 25,70 en per volwassene 39,75 (+ 2,50 reserveringskosten per boeking). Neem voor meer informatie of boekingen contact op met de afdeling Events via telefoonnummer 0228-35 11 35 of events@zuiderzeemuseum.nl.

Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.

Noot voor de redactie,