Ingezonden persbericht


W a a l s p o r t
Sportschool WAALSPORT

R U I M T E O M T E B E W E G E N

Waalsport Spinningmarathon 30 maart 2008

Op zondag 30 maart organiseert Sportschool Waalsport een 5 uur durende Spinning- marathon voor KWF Kankerbestrijding. Deze spinningmarathon wordt gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding in samenwerking met Stichting Alpe d'HuZes.
Wat is Alpe d'HuZes?
Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in teamverband, op 5 juni 2008, geld bijeen gaan fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Doel voor 2008 is om het recordbedrag 2007 te verpulveren door dit jaar méér dan 3 miljoen Euro bij elkaar te fietsen! Team de Waalklimmers
Vanuit de Waalsprong zal team `de Waalklimmers' deelnemen aan Alpe d'HuZes. Twee leden uit dit team zijn spinninginstructeur bij Sportschool Waalsport. Daarnaast biedt Sportschool Waalsport de faciliteiten voor een optimale trainingsvoorbereiding voor team de Waalklimmers. Het doel van dit team is om op 5 juni 2008 met zes mensen 36x de Alpe d'Huez te beklimmen om daarmee minimaal 36.000 binnen te fietsen. `Opgeven is voor hen geen optie' U kunt een BIJDRAGE leveren!
De spinningmarathon van 30 maart staat geheel in het teken van deze actie en ook u kunt een bijdrage leveren door mee te fietsen tijdens de marathon!!! Ook mensen die geen lid zijn van Waalsport zijn van harte welkom.
We hebben een aantal mogelijkheden:
bedrijfsmatig `koopt' u een VIP fiets voor 1500,-- en dit levert voor u een aantal mooie en bijzonder sponsorvoorwaarden op. Voor meer info kunt u terecht bij Veronique of Sietske. Inmiddels zijn er 2 fietsen `verkocht'!

Sportschool WAALSPORT Groenestraat 6a 6678 MB Oosterhout GLD

www.waalsport.com Telefoon 06 47120922

Andere mogelijkheden om mee te doen:
Individueel 5 uur fietsen: 100,--
2 personen "kopen" 1 fiets (u wisselt af): 110,-- ( 55,-- per persoon)
1 uur fietsen (u kiest zelf welk uur): 25,-- per uur en u kunt uiteraard meerdere uren kiezen.
Het laatste uur van de marathon zal een virtuele beklimming van de Alpe zijn! Dus schrijf je in en klim mee de Alpe op!
Meedoen?
Wij hopen van harte dat u zich net als ons laat inspireren en motiveren om bij deze bijzondere spinningmarathon aanwezig te zijn en om zo u bijdrage te leveren aan dit belangrijke doel. U kunt zich vanaf vandaag inschrijven bij de balie van Waalsport. Bij de balie van Waalsport ligt een lijst met daarop bovenstaande mogelijkheden en tevens een overzicht van uren die beschikbaar zijn om te fietsen. Gelieve met contant geld te betalen. Het sponsorgeld gaat rechtstreeks naar het KWF en er wordt een antistrijkstokbeleid. Dit betekent ook dat reiskosten, onkosten, materiaal, etc. geheel voor eigen rekening zijn van de Waalklimmers. Voor meer info over de besteding van de sponsorgelden kunt u terecht bij Sietske en/of Menno. Wij hopen u te ontmoeten op 30 maart! Uiteraard zijn familie, vrienden, bekenden, van harte welkom om te komen kijken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht en voor hen zullen een aantal activiteiten georganiseerd worden.
Geïnteresseerd?
Neemt u dan contact op met:
Sietske Friesen, 06-22 54 57 69
Menno Oudeman, 06-57 31 27 49
Kijk voor meer informatie op:
www.waalklimmers.nl en/of
www.alpe-dhuzes.nl (deelnemers, team 28)

Het onderzoeks- en ontwikkelprogramma van Alpe

d'HuZes

Algemeen, 11 december 2007

Beste Medestrijders,
Twee maanden geleden brachten we een cheque met meer dan 1 miljoen Euro naar KWF Kankerbestrijding. Dat geld ging in een eigen fonds op naam, en wordt volgens ons anti-strijkstokbeleid tot de laatste cent uitgegeven aan onderzoek. Maar wat voor onderzoek precies? Om alle deelnemers, vrijwilligers, supporters en sponsors te laten weten waar het geld naartoe gaat lichten we het onderzoek- en ontwikkelprogramma van Alpe d'HuZes, KWF Kankerbestrijding en onze partners hier kort toe. Dan weten jullie ook weer waar we het voor gedaan hebben en waarom we doorgaan met onze strijd.
Achtergrond

1 op de 3 mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. 50% van alle mensen met kanker geneest. 50% leeft met kanker, variërend van enkele maanden tot vele jaren. Kanker is voor steeds meer mensen een chronische ziekte aan het worden. Tot nu toe is er aanzienlijk geïnvesteerd in de collectieve preventie van kanker (in de vorm van voorlichting, wet- en regelgeving) en in onderzoek naar diagnostiek en behandeling van kanker. Maar er is nog altijd veel minder aandacht voor de gevolgen van het chronische karakter van de ziekte. Naar het leven met kanker is dus nog weinig onderzoek gedaan. Het Alpe d'Huzes-KWF fonds investeert in onderzoek en ontwikkeling van diensten voor mensen die leven met kanker. De benadering van Alpe d'Huzes draagt bij aan zorggerelateerde preventie. Dat wil zeggen dat het zich richt op het voorkómen van verergering van (gevolgen van) de ziekte, en het tegengaan van verminderde mobiliteit en behoud van kwaliteit van leven. De zorggerelateerde preventie speelt vanaf het moment dat bij een man of vrouw kanker wordt gediagnosticeerd en begonnen wordt met het plannen van de behandeling. Vanaf dat moment heeft de patiënt volgens de zorgverzekeringswet recht op deze vorm van preventie. Er gelden wel drie strikte eisen: de preventieve interventie moet evidence based zijn, moet passen bij de competenties van de beroepsgroep die de interventie tot zijn domein rekent en het te verzekeren risico moet manifest zijn. Met andere woorden: de therapie of zorg moet bewezen effect hebben, door deskundige zorgverleners worden uitgevoerd en het moet een aantoonbare verbetering bij de ziekte of kwaal leveren. Het eerste Onderzoek- en Ontwikkelprogramma van Alpe d'Huzes richt zich op het voorkómen van chronische vermoeidheid en het verlies van kwaliteit van leven dat er mee gepaard gaat. We weten uit wetenschappelijk onderzoek dat training van spierkracht en inspanningscapaciteit van mensen met kanker, mobielere, zelfstandigere en zich zelf respecterende mensen maakt. Hiernaast wijst alles er op dat voor deze mensen, door een goed Revalidatieprogramma, het aantal ziektedagen sterk zal verminderen, wij hopen en verwachten zelfs met 15%. Dit heeft naast grote voordelen voor de patiënt tevens grote voordelen voor de werkgevers.

Het programma kent 3 speerpunten:


1. Geïndividualiseerde training en begeleiding gericht op specifieke kenmerken van patiëntgroepen.

2. Ondersteuning van het casemanagement en de zelfzorg, zodat de patiënt na een periode van intensieve training en begeleiding (naast de behandeling voor de kanker zelf) ook voor zichzelf kan blijven zorgen, zo nodig ondersteund door professionals.
3. Het organiseren van een mindshift, door middel van publiciteit, met als gevolg dat de behandeling van de patiënt zich meer op zijn of haar competenties en mogelijkheden gaat richten, zowel tijdens als na de behandeling van de ziekte. We onderscheiden 4 patiëntgroepen in het onderzoek:
1. Patiënten die een chemo ondergaan (eventueel in combinatie met radiotherapie): focus op zowel de grote patiëntgroep mannen (prostaatkanker), als de grote groep vrouwen (borstkanker).

2. Patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan en chemo, vaak in combinatie met radiotherapie.

3. Patiënten die een periode na de behandeling starten met gerichte spierkrachttraining en oefening.

4. Kinderen die kanker hebben of kanker hebben gehad. (Hersen)tumoren en leukemie. Alpe d'Huzes is pas tevreden als het programma leidt tot een patiëntgerichte benadering, waar de mensen die moet leven met kanker, misschien niet beter, maar wel gelukkiger van worden. Waar ook hun familie, vrienden en relaties blij van worden. En dat gaan we in vier jaar bereiken.
Het programma brengt het VUMC, het AMC, het UMCU, het Máxima ziekenhuis uit Veldhoven, Stichting Herstel en Balans, Stichting Tegenkracht en het Telematica Instituut samen in één programma. Met de gebundelde kennis en expertise van deze instellingen en ons onderzoeksgeld willen we het verschil gaan maken!
Jan Gerrit Schuurman (voorzitter van de Stuurgroep van het programma)


---- --