Persberichten Rijn & Venen

Utrecht, 30-03-2008

Bestuurder onder invloed

MONTFOORT De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance werd een 24-jarige man uit Oudewater gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

400 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Aangehouden voor diefstal van benzine

MAARSSEN Vrijdagavond heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij tankten zonder af te rekenen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met twee inzittenden over de Amsterdamsestraatweg rijden. De agenten herkenden het tweetal van eerder gepleegde misdrijven en reden uit voorzorg achter de auto aan. Bij een benzinestation aan de Ruimteweg in Maarssen werd door de mannen getankt maar niet afgerekend. Na het tanken reed de bestuurder naar de Rijksweg A2 om vervolgens richting de Rijksweg A12 te rijden.

Hier werd de auto door de agenten bij een tankstation aan de kant gezet. De mannen 28 en 29 jaar oud en beiden uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de auto niet verzekerd was en de 29-jarige verdachte als veelpleger te boek stond.

Geleende auto retour

LOENERSLOOT Een zaterdagmorgen vroeg aangehouden autoop de Provinicale weg bleek gestolen te zijn.

Zaterdagmorgen om 7:15 uur werd op de Provinciale Weg N201 een personenauto met twee lekke banden aan de kant gezet. De 24- jarige bestuurder uit Huizen bleek onder invloed van alcohol te zijn en niet in het bezit van een rijbewijs. Bestuurder gaf aan de auto geleend te hebben. De auto is inmiddels in het bezit van de rechtmatige eigenaar.

Autodieven aangehouden

WOERDEN Een op zaterdagmorgen te Barneveld aangehouden auto bleek eerder in Woerden gestolen te zijn.

Een op zaterdagmorgen om 9:50 uur in Barneveld gecontroleerde auto merk Opel bleek bij nadere controle de nacht daarvoor ontvreemd te zijn van de Linge te Woerden. In de auto zaten een een 25-jarige man Barneveld en een 27-jarige bijrijder uit Ede. Beide mannen zijn bekenden van de politie. De bestuurder wist te ontkomen, de bijrijder kon op verdenking van diefstal worden aangehouden en is ingesloten voor nader onderzoek. Na technisch sporenonderzoek kan de auto worden overgedragen aan de 53-jarige eigenaar uit Amsterdam.