Politie Haaglanden

Persberichten 30 maart

Haaglanden, 30-03-2008

Agressieve straatrover aangehouden
Den Haag Een agressieve 26-jarige vrouw uit Den Haag trachtte zaterdag 29 februari om 16.00 uur op de Herman Costerstraat de tas van een 34-jarige Haagse te stelen. De vrouw pakte de tas beet en trok er hard aan. Het slachtoffer hield haar tas goed vast waarna haar belager haar hard in de vinger beet en haar 1 ½ jarige dochtertje op de grond gooide. Dankzij alert optredende omstanders konden zij de agressieve vrouw overmeesteren en overdragen aan de politie. Het kleine meisje raakte niet gewond. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Verdachten straatroof aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 29 maart om 20.30 uur vier Hagenaars (14-18 jaar) aan op verdenking van een straatroof van de tas van een 43-jarige Haagse. De vrouw liep over de Van Ostadestraat toen zij van haar tas werd beroofd door enkele jongeren. Op aanwijzingen van een omstander wist de politie vier verdachten aan te houden. Een 15-jarige verdachte pleegde daarbij verzet tegen de politie. Aan het bureau bleek dat de jongeren niets met de zaak te maken hadden. Zij werden op de 15-jarige na direct in vrijheid gesteld. De achter gebleven verdachte kreeg een proces-verbaal wegens zijn gewelddadige verzet tegen de politie, waarna ook hij mocht gaan.

Jeugdige zakkenroller aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 29 maart om 22.45 uur een 15-jarige jongen uit Den Haag aan. De jongen had kort daarvoor de portemonnee van een 16-jarige plaatsgenoot gestolen. De agenten zagen de verdachte in de directe omgeving lopen en hielden hem aan. De jongen bekende aan het bureau de diefstal en kreeg een proces-verbaal.

Man mishandeld prostituee
Den Haag Een 28-jarige Hagenaar mishandelde vrijdagavond 28 maart rond 20.30 uur in een kamer in de Hunsestraat een 30-jarige prostituee. Tijdens het bedrijven van de liefde ontstond onenigheid tussen de man en haar klant. De man sloeg de vrouw en ging er vervolgens met ontbloot bovenlijf vandoor. Hij vergat echter zijn jas met identiteitspapieren mee te nemen. Voor de agenten was het vervolgens een Abctje om de man thuis aan te houden. Hij kreeg een proces-verbaal van 430 euro en mocht daarna weer naar buiten.

Sprintende fietsendief
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar trachtte vrijdag 28 maart om 21.00 uur met een gestolen fiets uit handen van de politie te blijven. Politieagenten zagen de man op de Binckhorstlaan rijden en bij het zien van de agenten zette de man aan voor een lange sprint. Hij fietste richting de Molenwijk en trachtte via steegjes aan de agenten te ontsnappen. Om nog sneller te kunnen, sprak hij een passerende bromfietser aan die de man vervolgens voortrok. Op de Middenstraat kwam de dief ten val waarna de agenten hem konden aanhouden. De bromfietser wist te ontkomen. Het slot van de fiets was kapot en de man kon geen heldere verklaring geven over de fiets en het feit dat hij er vandoor ging. Hij kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Jongeren vernielen straatmeubilair
Den Haag Drie jongeren (13-15 jaar) werden zaterdag 29 maart aangehouden nadat zij op het Veenwortel enkele vernielingen aan het straatmeubilair pleegden. Het drietal sloopten enkele paaltjes en hekjes om het speelterrein. Aan het bureau bekenden de verdachten de vernielingen. Zij kregen een proces-verbaal en moeten de schade vergoeden.

Aanrijding met twee dronken bestuurders
Den Haag Een 42-jarige automobilist uit Den Haag botste vrijdag 28 maart om 20.00 uur op de Troelstrakade tegen een 41-jarige scooterrijder uit Den Haag. De automobilist wilde de Troelstrakade oversteken en zag daarbij de aankomende scooterrijder over het hoofd. Politieagenten die ter plaatse kwamen roken een flinke alcohollucht. Al snel bleek waarom. Beide bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken. De politie maakte tegen beiden proces-verbaal op.

Trek in een biertje
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar had vrijdag 28 maart kort voor middernacht trek in een biertje. De man brak in een caravan in de Pieter Langendijkstraat in om zo aan zijn bier te kunnen komen. Een getuige belde de politie. Die wist de man in de caravan en aan het bier aan te houden.

Mannen aangehouden na diefstal portemonnee
Naaldwijk De politie hield op zondag 30 maart om 05.30 uur op de Anjerlaan twee mannen (20 en 22) uit Naaldwijk aan voor diefstal met geweld. De twee worden ervan verdacht dat zij een 15-jarige jongen uit Den Hoorn hebben beroofd van zijn portemonnee. Volgens het slachtoffer was hij met zijn fiets gevallen, en leek het erop dat de twee verdachten hem overeind wilden helpen. Maar in plaats daarvan zou hij van een van de twee een klap in zijn gezicht hebben gekregen en werd zijn portemonnee gestolen. Politieagenten troffen in de omgeving twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Alcoholcontroles Westland
Westland De politie hield dit weekend drie alcoholcontroles in het Westland. Geen enkele bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. De politie liet op de Wateringseveldweg in Wateringen en op de Kruisbroekweg in Naaldwijk in totaal 167 bestuurders blazen. Alle bestuurders mochten hun weg vervolgen. Op de Galgeweg in Naaldwijk werden op zaterdag 29 maart tussen middernacht en 07.00 uur twintig bestuurders gecontroleerd. Ook hier kwamen alle bestuurders zonder problemen door de blaastest heen. Een derde controle op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk op zondag 30 maart tussen 06.30 en 07.30 uur verliep ook zonder overtredingen. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Politie zoekt getuigen aanbrengen graffiti
Pijnacker Nootdorp De politie zoekt getuigen van het aanbrengen van graffiti op meerdere plaatsen in Nootdorp. Onbekenden brachten in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart op verschillende plaatsen in Nootdorp graffiti aan. Bij randstadrailstation Nootdorp zijn op de spoorbomen, betonnen buizen en verkeersborden zogenoemde tags aangebracht. De dader of daders hebben vervolgens graffiti achtergelaten op een auto in het Hof van Loosduinen. Op de s-Gravenweg zijn op de muren van een sporthal en school tags aangebracht en op de muur van een woning aan het Zonnekruid werd eveneens graffiti aangetroffen. Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze graffiti-spuiter(s), belt u dan met de recherche van Politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Automobilist slaat jongen, politie zoekt getuigen Nootdorp Een onbekende man heeft vrijdag 28 maart om 17.45 uur een 9-jarige jongen uit Nootdorp geschopt en geslagen. De jongen gooide samen met twee vriendjes op het kruispunt van de Meidorplaan met de Julianastraat met rode besjes naar autos. Een bestuurder van een zilverkleurige personenauto was hier kennelijk niet van gediend, want hij stopte iets verderop zijn auto en rende achter de jongens aan. Toen het 9-jarige slachtoffertje zijn schoen verloor en stopte om deze weer aan te doen, haalde de verdachte de jongen in. Hij schopte en sloeg hem en de jongen liep hierdoor blauwe plekken op. De automobilist ging er vervolgens vandoor.
De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Het signalement van de verdachte luidt; een man van ongeveer 35 jaar, iets kleiner van 1.75 m. Hij had bovenop zijn hoofd kort zwart haar, aan de zijkanten kaal. De man droeg een spijkerbroek, een rode sjaal, een dunne jas, vermoedelijk rood en zwarte schoenen. Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van de verdachte, belt u dan met de recherche van Politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Met rijontzegging achter het stuur
Zoetermeer Surveillerende agenten controleerden op zaterdag 29 maart om 8.15 uur op de Planbaan een automobilist met aanhanger. De 26-jarige bestuurder uit Zoetermeer bleek een rijontzegging te hebben en mocht dus helemaal niet rijden. Ook was er van alles mis met de auto en de aanhanger. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Een 41-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht werd op zondag 30 maart om 00.45 uur door agenten betrapt toen hij tijdens het autorijden niet handsfree belde. De man reed slingerend over de Zuidweg en trok zo de aandacht van de agenten. Toen de agenten de man staande hielden, bleek dat hij ook teveel had gedronken. De man werd aangehouden. Hij blies 550 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte en hij kreeg een rijverbod van zes uur.