Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 30-03-2008

Dronken man aangehouden

VEENENDAAL Zaterdag in de namiddag werd een 51-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek een rijontzegging te hebben tot mei 2009.

Na een melding werd op zaterdagmiddag rond 16:30 uur op de Rosiniweg een 51-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man weigerde mee te werken aan een blaastest en werd voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De man blies 1035 ug/L en al in het bezit van een rijontzegging tot en met mei 2009. De rechter zal een nadere straf bepalen.

Winkeldief met geweld aangehouden

VEENENDAAL Op zaterdagmiddag kon een 29-jarige Amsterfoorter ingerekend worden voor winkeldiefstal. Omstanders hadden de man aangehouden; een man liep licht letsel op.

Rond 14:55 uur werd een 29-jarige man uit Amersfoort door omstanders aangehouden in een kledingzaak aan de Hoofdstraat. De man probeerde met geweld te ontkomen, waardoor een van de getuigen schade aan zijn kleding en licht letsel opliep. Een tweede getuige incasseerde eveneens een klap. De man werd onder verzet ingerekend door politie. Hij blijkt nog een gevangenisstraf van 14 dagen te moeten uitzitten.

Mishandeling na aanrijding

WERKHOVEN Zaterdag in de namiddag werd een 56-jarige man uit Wijk bij Duurstede op de Van Lynden van Sanderburgweg mishandeld na een aanrijding. De politie zoekt getuigen.

Rond 16:52 uur is een 56-jarige man uit Wijk bij Duurstede na een aanrijding mishandeld op de Van Lynden van Sandenburgweg. De man werd even daarvoor van achteren aangereden door vermoedelijk - een groene Renault Scénic. De bestuurder van deze auto intimideerde, schopte en sloeg de 52-jarige man, die schade opliep aan bril en kleding. In de auto was een passagier aanwezig, die de man eveneens intimideerde. Op de achterbank zaten twee vrouwelijke passagiers. De auto wordt gekenmerkt door een reservewiel dat achter op de auto is gemonteerd. Voorts zou het gaan om een of the road model. De politie is op zoek naar meer informatie over het voorval. Hebt u iets gezien, neemt u dan contact op met 0900 8844.

Rijbewijs ingevorderd

MAARN Op vrijdagavond is om 23:12 uur bij een alcoholcontrole het rijbewijs ingenomen van een 32-jarige man uit Zeist. De man blies 885 ug/L.