Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Een 18-jarige man en een 16-jarig meisje zijn zondagochtend 30 maart op de Deventerstraat in Apeldoorn overvallen door drie gewapende mannen. Hierbij werd ondermeer hun geld en telefoon afhandig gemaakt. De slachtoffers raakten niet gewond. Door de politie is door diverse eenheden gezocht naar de mannen, hierbij werd ondermeer gebruik gemaakt van een politiehond en een helikopter. Dit leverde helaas niets op.

De man en vrouw kwamen om 06.35 uur thuis na een avondje stappen en werden voor het huis van de vrouw aan de Deventerstraat door drie mannen overvallen. Hierbij werd door twee mannen een vuurwapen gebruikt. Van de slachtoffers werd ondermeer geld en hun telefoons afhandig gemaakt. Het lijkt erop dat de mannen schrokken van een auto die vanuit het centrum richting de kruising Zupthensestraat/Deventerstraat reed. Bij het zien van de auto gingen de mannen er vandoor.

De gealarmeerde politie startte vervolgens een uitgebreide zoekactie. Een agent met politiehond, zag nabij het Ledaplantsoen twee mannen die aan het signalement voldeden. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor. De agent en de hond zetten de achtervolging in maar raakte de mannen helaas kwijt. Door diverse eenheden werd in de buurt van de Bierbrouwerhorst en de Houtsnijdershorst gezocht naar de mannen. Hierbij werd tevens gebruik gemaakt van een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Alle inspanningen hebben helaas niet tot aanhoudingen geleid.

Het signalement van de daders:

Dader 1: - Donkere huidskleur, mogelijk van Antilliaanse afkomst, zwart haar en bruine ogen. Lengte tussen de 1,75 - 1,80 m, slank postuur. De man droeg een bruine jas met een bont kraag en had een wit stofkapje voor zijn mond. De man sprak mogelijk met een Antilliaans accent.

Dader 2: - Donkere huidskleur, mogelijk van Antilliaanse afkomst. De man was ongeveer 1,80 m en had een normaal postuur. De man sprak mogelijk met een Antilliaans accent. De man droeg een zwarte jas met capuchon met bont kraag. Ook hij droeg een wit mondkapje.

Dader 3: - Man met donkere huidskleur, mogelijk van Antilliaanse afkomst.

De politie onderzoekt de zaak verder en hoopt dat iemand iets gezien heeft. De politie wil in het bijzonder in contact komen met de bestuurder van de personenauto die rond de tijd van de overval over de Deventerstraat reed, mogelijk heeft de bestuurder iets gezien. Getuigen kunnen bellen met de politie Apeldoorn op nummer 0900 8844.


---- --