Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

`Belletje trekken' leidt tot intrappen ruit

Publicatiedatum: 30-3-2008 13:23:28

Herveld - De politie hield op zaterdagavond 29 maart rond 10 uur een 23-jarige man aan die een ruit intrapte van een woning in de buurt. De 16-jarige zoon des huizes zou bij hem aan de deur met een aantal vrienden `belletje getrokken' hebben. Hierdoor werd de 23-jarige man zo boos dat hij verhaal ging halen bij de buren en een ruit van de voordeur intrapte. De bewoner deed aangifte.


Aanhouding na openlijke geweldpleging

Publicatiedatum: 30-3-2008 13:22:41

Nijkerkerveen - De politie hield zondagochtend rond half 5 een 23-jarige man uit Amersfoort aan terzake mishandeling. De man zou op een parkeerplaats van een discotheek na sluitingstijd met een flesje geslagen hebben na een ruzie die ontstond toen hij niet opzij wilde gaan voor de auto van een 24-jarige nman uit Putten. De man uit Amersfoort ging vervolgens op de motorkap zitten, waarna er tussen beiden over en weer wat geduwd en getrokken werd. Vervolgens werdv de aangever met fles op zijn hoofd geslagen en door een omstander geschopt.

Aanhouding na achtervolging van autodief

Publicatiedatum: 30-3-2008 13:21:49

Barneveld - Surveillerende politieagenten zagen op zaterdagochtend 29 maart rond 9 uur een geparkeerde auto staan op het Jan Seppenplein, met daarin twee mannen die lagen te slapen. Toen zij werden aangeproken door de politieagenten zetten zij het op een lopen. Een politieagente zette te voet de achtervolging in en kreeg daarbij hulp van een passant die zijn fiets afstond. De andere politieman achtervolgde de mannen met de auto. De verdachten klommen in een nabijgelegen wijk over schuttingen van tuinen om te ontkomen. Een van hen wist te ontsnappen, de tweede verdachte, 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden door de agente. De auto bleek in Woerden te zijn gestolen. Het onderzoek wordt overgenomen door de politie aldaar.


Man bedreigt politie na vernieling fiets

Publicatiedatum: 30-3-2008 13:20:46

Nijkerk - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3 uur werd een 19-jarige man uit Nijkerk aangghouden nadat hij op de Singel een fiets omver trapte. De man was eerder vanwege wangedrag door de portier uit een cafe gezet, maar wilde weer naar binnen omdat zijn telefoon nog binnen zou liggen. Toen dat niet lukte gooide hij met een fiets, op het moment dat een politieauto langs reed. De politie hield de man aan ,die zich hevig verzette en een van de politiemensen bespuwde en bedreigde. De man bekende aan het bureau de bedreiging en verklaarde onder in vloed van alcohol gehandeld te hebben.

Dronken man aangehouden voor belediging politie
Publicatiedatum: 30-3-2008 13:19:18

Barneveld - In de nacht van vrijdag op zaterdag 29 maart rond half 2 werd een 25-jarige man uit Lunteren aangehouden nadat hij op de Langstraat een politieagent provoceerde en beledigde. De man liep met een groepje anderen op straat en toen een politieauto passeerde en hij
- kennelijk met opzet - niet aan de kant ging. De stapvoets rijdende politieauto raakte hem licht waarna de man op de politieauto begon te slaan. De agent stapte uit, vervolgens beledigde de man de agent ern spuugde hem in zijn gezicht, waarop deze hem na een worsteling aanhield. De verdachte zou ook nog een fles naar een meisje hebben gegooid die daardoor aan haar pols geraakt was. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol, hij verklaarde later aan het bureau zich niets van het voorval te herinneren.