Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

Oplichting voor een volle benzinetank

Publicatiedatum: 30-3-2008 13:49:50

Heteren - Bij de politie kwam vrijdag 28 maart een melding binnen van een slachtoffer van oplichting. De man werd als bestuurder van een auto op de A50 bij Heteren aangehouden door de bestuurder van een auto met een Tjechisch kenteken. De bestuurder hiervan verklaarde op doorreis te zijn, maar geen geld meer te hebben om te tanken. Hij bewoog de man om met hem naar een bezinetankstation te rijden en tankte daar op zijn rekening voor 200 euro. De man beloofde terug te zullen betalen en gaf als onderpand een viertal `gouden' ringen af en een `gouden ` ketting. De politie vermoedt dat de man met zijn mooie verhalen meer mensen opgelicht heeft.


Motorrijders gewond na aanrijding op afrit A12

Publicatiedatum: 30-3-2008 13:48:41

Duiven - Bij een aanrijding op zaterdag 29 maart omstreeks 16 uur op de afrit van de A12 en de kruising met de Noordsingel, raakten een motorrijder en een duapassagier gewond, een vrouw van 29 uit Duiven en een 14-jarig meisje uit Groessen, nadat zij met een personenautoin botsing kwamen. Beide motorrijders werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zevenaar. De motor raakte total loss.
De aanrijding gebeurde doordat de bestuurder van de auto, een 43-jarige man uit Zutphen, de motor over het hoofd zag toen hij komende vanaf de afrit probeerde terug te gaan naar de A-12, omdat hij de verkeerde afslag genomen had.