Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors 30-03-2008; Betreft verslag race dag Grand Prix Jerez Spanje, circuit Jerez de la Frontera (4.423m)

Stevie Bonsey (6e) rijdt super race in Jerez!
Hugo van den Berg (DNF) en Danny Webb(DNF) niet aan de finish ondanks goede race

Het was weer een goed weekend voor het DeGraaf Grand Prix Team tijdens de Gran Premio bwin.com de España. Stevie Bonsey wist zijn zeer goede qualificatie te verzilveren in een prima 6e positie. Danny Webb kwam ten val in de 9e ronde en heeft daarbij zijn ringvinger geblesseerd aan zijn linkerhand. Hugo van den Berg zag zijn race stranden door een vastloper in de 13e ronde nadat hij was opgeklommen naar een 18e positie.

Stevie Bonsey vond direct aansluiting met de kopgroep bij de start. De eerste helft van de race kon Bonsey de groep volgen maar moest later afhaken. Liggend op de 6e positie wist Bonsey het gat naar de achtervolgers te handhaven door veel goed te maken in de bochten. Gedurende de race werden de banden minder door het harde sturen en Bonsey koos ervoor om de 6e plek veilig te stellen en de eerste 10 punten van het seizoen te pakken.

Danny Webb crashed in de 9e ronde nadat hij opgesloten zat in de tweede groep. De rondetijden van Webb waren sneller dan de andere rijders in de groep. Bij het aanremmen van de laatste bocht probeerde Webb Olive in te halen maar verloor de controle over de voorkant en nam Olive mee in zijn val. Na onderzoek in het medisch centrum constanteerde de doktoren een vleeswond in zijn linker ringvinger. Na een 4-tal hechtingen kon Webb weer terugkeren naar het team.

Hugo van den Berg had een erg goede start en wist gelijk drie posities te winnen. Na een aantal ronden klom van den Berg zelfs op naar de 21e positie. Van den Berg kreeg aansluiting met de groep welke streed om de 15e positie en kwam als 18e door. Helaas ging het mis in de 13e ronde. De motor liep vast waardoor van den Berg de strijd moest staken. Van den Berg heeft laten zien dat je zelfs vanaf een 30e startpositie en een goede race kan opklimmen richting de top 15. Het vertrouwen is er volop voor de volgende race in Estoril.

Hugo van den Berg (DNF):"Ik had een goede start en wist in de eerste ronden al direct een paar mensen te pakken waar ik op hoopte. Ik wist een goed ritme te rijden en reed mijn snelste rondetijd ooit hier. Met Iannone en Cluzel had ik een goed gevecht en ik kon zed goed bijbenen. We reden samen op richting plek 15 maar helaas liep mijn motor stuk. Deze race was voor mij super en mijn rondentijden lagen dichter bij de kopgroep dan ooit. Zeker gezien mijn 30e startplek is dit misschien wel een van mijn beste races ooit geweest. Ik hoop deze progressie mee te nemen naar de volgende race in Estoril"

Stevie Bonsey (6e positie): "Deze race was echt goed. Ik was erg nerveus voor de start maar zodra de lichten uitgingen wist ik dat het moest gebeuren. De start was goed en kon gelijk aansluiten bij de kopgroep. Na 5 of 6 ronden begon ik te glijden maar ik denk dat dat kwam door het harde pushen in de bochten om maar niet de aansluiting te verliezen. Ik ben erg blij en dit is een goede start voor de rest van het seizoen."

Danny Webb (DNF): "Ik had een redelijk start en verloor geen plekken. In de eerste paar ronden zat ik vast in de tweede groep. Ik probeerde naar voren te rijden door de groep heen. De motor stopte even waardoor ik terug viel naar de 13e plek. Ik moest toen opnieuw beginnen en dat lukte. Mijn rondetijden waren veel beter en ik wist dat ik sneller was. Het lukte om weer door de groep heen naar voren te rijden en kwam terug naar de 8e plek. Olive was de laatste rijder van de groep welke ik nog moest passeren om vrij baan te hebben richting de kopgroep. Ik passeerde hem in de laatste bocht meer ik verloor de controle over de voorkant en nam Olive mee in mijn val. Ik voelde gelijk dat mijn vinger geraakt was maar gelukkig bleek het alleen een vleeswond in mijn linker ringvinger welke een aantal hechtingen nodig had. Voor de volgende race geen probleem en ik zal zeker weer in de top 10 aanwezig zijn."


Noot voor redacties: ************

Ingezonden persbericht