Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 & 30 maart 2008

Rosita de Vries en Gerdien Rotgers: 053-4555588

Rijbewijs ingevorderd

Enschede

De politie vorderde het rijbewijs in van een 22-jarige man uit Enschede, omdat hij dronken achter het stuur zat.

Op zondag 30 maart om 03.10 uur zagen agenten de man over het trottoir van de Scheldestraat in Enschede rijden. Daarna stopte hij de auto en parkeerde op het trottoir. De agenten hielden de man aan, omdat ze vermoedden dat hij teveel alcohol gedronken had. Op het bureau wees een ademanalyse 2,2 promille uit. Omdat de 22-jarige Enschedeër een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 11 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-039771)

Markelo

Van een 18-jarige man uit Amsterdam werd het rijbewijs ingevorderd, nadat hij met drank op achter het stuur een aanrijding had veroorzaakt en daarna doorreed.

Agenten werden verzocht op zondag 30 maart uit te kijken naar de 18-jarige bestuurder die op een parkeerplaats bij een uitgaansgelegenheid in Markelo een 17-jarige vrouw uit Barnsveld aangereden had en zonder zich bekend gemaakt te hebben de plaats van het ongeval verlaten had. Omstreeks 03.35 uur zagen de agenten de Amsterdammer rijden over de Herikeresweg in Markelo. Bij het aanspreken van de bestuurder vermoedden de agenten dat de man gedronken had en hielden zij hem aan. Op het bureau werd een ademanalyse afgenomen, waaruit 1,35 promille bleek. Daarop is het rijbewijs van de 18-jarige beginnend bestuurder ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 7 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het slachtoffer is door agenten met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-039805)

Enschede

Agenten vorderden het rijbewijs van een 24-jarige man uit Enschede in, omdat hij met alcohol op een auto bestuurde.

Tijdens de surveillance op zondag 30 maart zagen de agenten om 05.18 uur op de Deurningerstraat in Enschede een auto rijden die, bij het zien van de politieauto, snelheid minderde. Hierop gaven de agenten de 24-jarige bestuurder op de Boddenkampsingel in Enschede een stopteken. Bij het aanspreken van de bestuurder zagen de agenten dat de man onvast ter been was. Daarom hielden de agenten de man aan en onderwierpen hem aan een ademanalyse, die 1,5 promille uitwees. Hierop is het rijbewijs van de Enschedeër ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-039801)

Almelo

Het rijbewijs van een 40-jarige man uit Almelo is ingevorderd, nadat hij betrapt was op het rijden tijdens een rijontzegging.

De Almeloër moest op zich vrijdag 28 maart om 14.00 uur bij de rechtbank aan de Egbert Gorterstraat in Almelo melden, maar kwam daar niet opdagen. Agenten troffen de man niet aan bij zijn woning en ook niet op zijn werk. Er werd contact opgenomen met de Almeloër en hij werd verzocht zo snel mogelijk naar de rechtbank te komen. Aan dit verzoek voldeed de man. Omstreeks 15.40 uur verliet de 40-jarige de rechtbank en reed in een auto weg. Hierop hielden agenten hem op de Haven Noordzijde in Almelo aan en vorderden zijn rijbewijs in omdat hij reed tijdens een ontzegging. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-039183)

Dronken bestuurder aangehouden

Almelo

Door een oplettende getuige kon de politie een 27-jarige man uit Almelo aanhouden die in beschonken toestand achter het stuur zat.

Op zondag 30 maart kreeg de politie een melding van een getuige dat mogelijk een dronken bestuurder in een busje al slingerend over de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo zou rijden. Hier zou de bestuurder twee keer bijna een lantaarnpaal geraakt hebben en door rood licht gereden zijn. De agenten troffen de 27-jarige Almeloër om 00.18 uur rijdend aan over de van Rechteren Limpurgsingel in de richting van de Sluitersveldsingel. Hierbij constateerden zij dat de bestuurder het overige verkeer hinderde en in gevaar bracht. Op de Sluitersveldsingel hielden de agenten de man aan omdat zij vermoedden dat deze alcohol gedronken had. Op het bureau wees een ademanalyse 1,5 promille uit. Omdat de 27-jarige vermoedelijk niet in het bezit is van een rijbewijs, kon deze niet worden ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-039736)

Fietsendief aangehouden

Enschede

Door melding van een oplettende getuige konden agenten een 26-jarige man uit Enschede op heterdaad betrappen bij een fietsendiefstal.

Een getuige zag op vrijdag 28 maart om 15.10 uur dat een onbekend persoon een fiets bij het ziekenhuis in Enschede wegnam door deze bij het achterwiel op te pakken en zo mee te nemen. Ook zag de getuige dat de man probeerde het slot te forceren. Agenten troffen de fietsendief op de genoemde locatie aan en hielden hem aan. De 26-jarige Enschedeër is door de politie in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-039130)

Drugsdealers en kopers aangehouden

Enschede

De politie hield op vrijdag 28 maart twee drugsdealers en twaalf kopers aan. De dealers, een 59-jarige man en een 54-jarige vrouw, beide afkomstig uit Enschede, en drie kopers, een 18-jarige man uit Vreden, een 22-jarige man uit Vreden en een 21-jarige man uit Altenberge zijn in verzekering gesteld.

Omdat de politie vermoedde dat bij een woning aan de Amperestraat in Enschede gedeald zou worden, stelde zij een onderzoek in. De aangehouden kopers hadden cocaïne en xtc pillen gekocht van de dealers. Tijdens de aanhouding van de dealers werd bij de 59-jarige man drugs aangetroffen. Bij doorzoeking van de woning werden 550 xtc pillen, ongeveer 180 gram cocaïne en een bedrag contant geld gevonden. De goederen zijn door de politie in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-039120)

Verkeersongeval letsel

Haarle

Op zaterdag 29 maart vond op de kruising F.J. Groothuisweg / Lädderken en de Schouwdijk in Haarle een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Hierbij belandde één auto in de sloot.

Om 15.00 uur reed een 79-jarig bestuurder uit Enschede over de F.J. Groothuisweg, uit de richting Reutum en gaande in de richting Vasse. Op genoemde kruising met Lädderken en de Schouwdijk verleende de man geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 77-jarige man uit Almelo. Het voertuig van de 79-jarige man en zijn 81-jarige inzittende, ook afkomstig uit Enschede, draaide door de botsing 90 graden om zijn as en bleef midden op de kruising staan. Het andere voertuig van de 77-jarige man en zijn 78-jarige inzittende, ook afkomstig uit Almelo, kwam op de zijkant in de sloot van de Schouwdijk, net over de kruising tot stilstand. De brandweer moest ter plaatse komen om de 77-jarige en 78-jarige uit de auto te bevrijden. Allen zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-039589)

Medewerker supermarkt geslagen

Enschede

Een 23-jarige man uit Enschede is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld omdat hij zonder aanleiding een 32-jarige medewerker van een supermarkt sloeg.

Agenten werden op zaterdag 29 maart om 18.58 uur gevraagd om naar een supermarkt aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede te gaan. Een 23-jarige Enschedeër en een 24-jarige Enschedeër gedroegen zich vervelend in de winkel. De 32-jarige medewerker sprak de beide heren op hun gedrag aan. Ze bleven echter vervelend gedrag vertonen. Kort daarop haalde de 23-jarige man zonder enige aanleiding uit naar de 32-jarige medewerker, die hierbij op de grond viel. Agenten namen de 23-jarige mee naar het bureau en stelden hem in verzekering. Het slachtoffer heeft zich aan zijn verwondingen moeten laten behandelen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-039625)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Met hulp van omstanders kon de politie een 29-jarige winkeldief aanhouden en in verzekering stellen.

Op zaterdag 29 maart kregen agenten om 12.45 uur een melding dat een vervelende winkeldief door winkelend publiek was aangehouden aan de Kevelhamhoek in Enschede. Toen de agenten op de genoemde locatie aankwamen, werd de 29-jarige man, afkomstig uit Enschede, door vier personen op de grond gehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich behoorlijk en sloeg grove taal uit. Ook trapte hij een deuk in de politieauto. De man is door de politie in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Zijn 3-jarige dochter,die hij tijdens de diefstal bij zich had, is door de politie aan de moeder overgedragen. (08-039487)

Alcoholcontrole

Almelo

De politie hield op vrijdag 28 maart tussen 17.30 uur en 23.00 uur een alcoholcontrole op de Plesmanweg, de Sluitersveldsingel en de H. R. Holstlaan in Almelo. In totaal zijn 414 blaastesten afgenomen. Drie personen bliezen een A. Zij werden aangehouden en op het bureau onderworpen aan een ademanalyse. Hiervan kregen twee personen een proces-verbaal en een rijverbod opgelegd van 2 uur. Een andere bestuurder kreeg een proces-verbaal voor te donker getinte ruiten. (08-039324)

Politie zoekt getuige vechtpartij

Oldenzaal

De politie zoekt een man die op zaterdag 29 maart om 22.32 uur over de Bisschopstraat in Oldenzaal fietste, komende uit de richting Markt, en een agent gebaarde dat er verderop gevochten werd. Deze man is mogelijk een belangrijke getuige voor de politie. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900 - 8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

De agenten kregen een melding dat er aan de Bisschopstraat gevochten zou worden. Op de kruising van de Bisschopstraat met de Oostwal kwam een 17-jarige jongen uit Oldenzaal naar de agenten toegelopen. Hij gaf aan zojuist mishandeld te zijn door een groepje mannen die even verderop in de Oostwal liepen. Hierop spraken agenten de mannen aan. Onduidelijk is wat er nu precies gebeurd is. De 17-jarige Oldenzaler wees, uit het groepje mannen, een 26-jarige man uit Kootwijkerbroek en een 23-jarige man uit Stroe aan die hem mishandeld zouden hebben. Zij zijn door de politie aangehouden en na verhoor weer heengezonden. (08-039705)


---- --