Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 30 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 30-03-2008 o Met: bus uitgebrand en de benen na ongeval

Bus uitgebrand
Noordbeemster, vrijdag 28 maart 2008, 16.20 uur
Een streekbus is vrijdagmiddag op de Middenweg volledig uitgebrand. Een oplettende automobilist zag vlammen uit de achterzijde van de bus komen en maande de chauffeuse tot stoppen. De passagiers werden direct in veiligheid gebracht. Het vuur greep zo snel om zich heen dat de brandblusser geen soelaas meer bood. De brandweer heeft de bus gecontroleerd uit laten branden. In verband met de hevige rookontwikkeling werd het wegvak tussen de Oosthuizerweg en de Schermerhornerweg enige tijd door de politie afgesloten.

Slingerend over de A7
Purmerend, zaterdag 29 maart 2008, 01:07 uur
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de A7 een 50-jarige Amsterdammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een automobilist zag op het traject Amsterdam - Purmerend een auto enorm over de weg slingeren en belde de politie. De bestuurder werd bij een tankstation ter hoogte van Middenbeemster door agenten aan de kant gezet. De man had flink ingenomen: hij blies 2,32, bijna vijf keer zoveel als toegestaan. Bovendien bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

120 binnen de bebouwde kom
Purmerend, zaterdag 29 maart 2008, 02.18 uur
De politie heeft een 22-jarige Purmerender aangehouden omdat hij met hoge snelheid door de stad reed. Surveillerende agenten zagen de auto op de Overlanderstraat voorbij racen en reden achter hem aan. Uit de teller bleek dat de man meer dan 120 km per uur reed. De verdachte kon op de Verzetslaan aan de kant worden gezet. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auto in brand
Purmerend, zaterdag 29 maart 2008, 22.48 uur
Op de Jaagweg in Purmerend is zaterdagavond laat een auto uitgebrand. De 49-jarige bestuurster uit Almere zag rook onder haar motorkap vandaan komen, waarop ze haar auto direct aan de kant zette en uitstapte. Al snel sloegen de vlammen uit de auto. De brandweer heeft de brand geblust. In verband met explosiegevaar werd de omgeving ruim afgezet en het verkeer door de politie omgeleid.

Dronken op de Dam
Zaandam, zondag 30 maart 2008, 00.30 - 05.00 uur
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in de omgeving van de Dam een drietal aanhoudingen verricht wegens openbare dronkenschap en/of verstoring van de openbare orde. Een 28-jarige man uit Zaandam werd door een portier van een café op de Dam buiten gezet omdat hij stomdronken was en andere klanten lastig zou vallen. Na een nachtje ontnuchteren op het politiebureau kon de man met een boete op zak huiswaarts. Een 17-jarige Zaandammer werd meegenomen naar het politiebureau nadat hij een vordering van de politie om zich te verwijderen negeerde. De jongeman zou op de Dam verschillende voorbijgangers lastig hebben gevallen en het verkeer hebben gehinderd. Een 19-jarige Zaandammer stond luidkeels te schreeuwen op de Damkade. Politieagenten verzochten de man zich te verwijderen, maar de man volhardde in zijn gedrag. Hij is meegenomen naar het bureau wegens het verstoren van de openbare orde.

Onwel na drankje
Westzaan, zondag 30 maart 2008, 06.51 uur
In een uitgaansgelegenheid aan de Overtoom is zaterdagnacht een 16-jarig meisje uit Hoorn onwel geworden. Zij heeft aangifte bij de politie gedaan omdat zij vermoedt dat iemand iets in haar drankje heeft gedaan. Een 34-jarige man uit Nijmegen is door de politie als verdachte aangehouden en ingesloten op het bureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

De benen na ongeval
Purmerend, zondag 30 maart 2008, 01.50 uur
De politie onderzoekt een ongeval op de Jaagweg richting Purmerend. Er kwam een melding bij de politie binnen dat er ter hoogte van de voetgangersbrug een verkeersongeval had plaatsgevonden. Agenten troffen in de berm een zwaar beschadigde auto aan en diverse rem- en glijsporen op het wegdek. Van de bestuurder ontbrak ieder spoor, klaarblijkelijk heeft deze na het incident de benen genomen. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de inzittende(n) gewond zijn geraakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.