Persbericht Bont voor Dieren


Nieuwe regels zeehondenjacht direct geschonden
Bont voor Dieren getuige van overtredingen

Amsterdam/Sydney, 30 maart 2008 - Claudia Linssen, directeur van Bont voor Dieren, stelt vast dat de nieuwe regels voor de zeehondenjacht in Canada niet in de praktijk worden gebracht. Deze regels zouden moeten voorkomen dat dieren levend gevild worden. Linssen is momenteel als waarnemer aanwezig bij de zeehondenjacht in Canada, die afgelopen vrijdag van start is gegaan.

Claudia Linssen heeft verschillende jagers aan het werk gezien; en telkens gebeurt hetzelfde: "Een boot, een paar mannen die rondscharrelen op het dek en plotseling springen ze op het ijs en rennen met een ongelooflijke snelheid elk op een zeehond af. Ze slaan met hun knuppels op de hoofden van de dieren. Vervolgens worden de dieren meteen naar de boot gesleurd en omhoog getakeld. De zijkant van de boot ziet rood van het bloed."

Duidelijk is waar te nemen dat de nieuwe Canadese regels absoluut niet gehandhaafd worden. Claudia Linssen: "De nieuwe regel behelst dat de dieren eerst in hun slagaders moeten worden gesneden om te 'verbloeden' zoals dat eufemistisch wordt genoemd. Zo wil Canada voorkomen dat ze levend worden gevild. De jagers die ik heb gezien brengen geen snee in de slagaders aan. Hierdoor is de kans groot dat de dieren nog leven als zij gevild worden."

Op http://weblog.bontvoordieren.nl is het weblog van Claudia Linssen te lezen over de ontwikkelingen in Canada.

Noot voor redacties:

Bont voor Dieren