Gemeente Helmond


Kunst in het centrum van Helmond

Er zijn zon 85 kunstwerken in het centrum van Helmond te vinden. Zoveel kunstwerken bij elkaar, waar vind je dat? Het is echt uniek in Nederland om zoveel kunst in het centrum te hebben. In Helmond hebben we hiermee een statement gemaakt, we laten zien dat wij heel veel kunst hebben.

Kunstroute

Kunst op straat is heel toegankelijk. Je hoeft geen entree te betalen zoals bij een museum, je hoeft nergens naar binnen. Ook als je niet van kunst houdt, raak je er op deze manier vertrouwd mee. Dat de Kunstroute een succes is, horen wij ook van mensen die van buiten Helmond komen en de route lopen.

* www.kunstroutehelmond.nl

Openlucht galerie

Hoe kunnen we kleine straatjes in het centrum van Helmond, behalve nieuwe bestrating en groenaankleding, meer inhoud geven? Door openlucht galerieën die u vrij kunt bezoeken in het stadscentrum van Helmond. De stichting Openlucht Galerie Helmond (OGH) heeft fotografische presentaties geplaatst, de fotos belichten kenmerkende zaken uit het heden en verleden van de stad en haar inwoners. Themas zijn o.a. Helmondse topsporters, Industrieel Erfgoed, het Helmondse buitengebied e.d.

* www.openluchtgaleriehelmond.nl