Politie Midden- en West Brabant

Dronken automobilist rijdt door na letsel ongeval

HUIJBERGEN, 30 maart 2008

Dronken automobilist rijdt door na letsel ongeval

HUIJBERGEN: Zondag 30 maart vond om 01.45 uur een ernstig verkeersongeval plaats op de Hollandseweg in Huijbergen. Twee fietsers werden van achteren aangereden door een auto. Een van de fietsers raakte daarbij zwaar gewond. De automobilist reed door maar werd even later aangehouden. Het gaat om een 65-jarige man uit Hijbergen. Hij was onder invloed van alcohol en is ingesloten in het politiebureau.

Een echtpaar uit Huijbergen reed op de fiets naar huis. De vrouw zat achterop bij haar man toen zij van achteren werden aangereden door een passerende personenauto. Dat gebeurde vlak voor de bebouwde kom van Huijbergen. De auto ging er vandoor, zonder dat de automobilist zich om de slachtoffers bekommerde.

De 50-jarige vrouw liep door het ongeval een gecompliceerde breuk aan haar onderbeen op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Haar 49-jarige man kwam met de schrik vrij. Getuigen van het ongeval hadden gezien om wat voor merk, type en kleur auto het ging. Het kenteken was echter onbekend.

Terwijl ambulancepersoneel en de politie met de slachtoffers bezig waren, passeerde er andere personenauto. De getuigen herkenden de bestuurder van deze auto als de veroorzaker van het ongeval. De man werd meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij zijn beschadigde auto thuis had omgewisseld voor een andere auto. Hij was daarna teruggekomen om polshoogte te nemen op de plaats van het ongeval.

De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 590 ug/l opleverde. Het rijbewijs van de verdachte is meteen ingevorderd. De verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer