Gemeente Zandvoort


Runner's World Zandvoort Circuit Run - Gemeente neemt verkeersmaatregelen

Zondag 30 maart vindt de allereerste Runner's World Zandvoort Circuit Run plaats. Vele hardloopliefhebbers hebben zich inmiddels ingeschreven voor een parcours dat over het legendarische circuit loopt.

Waarde voor merk
Volgens de kenners heeft de Runner's World Zandvoort Circuit Run alle kans om uit te groeien tot een echte Klassieker. Zandvoort mag blij zijn dat dankzij de inspanning van velen het merk Zandvoort voortaan verbonden wordt met dit sportieve evenement. Niet voor niets ging de gemeenteraad op 4 maart akkoord met het beschikbaar stellen van een flinke startsubsidie voor het evenement. De gemeente ziet graag de Runner's World Zandvoort Circuit Run goed uit de startblokken komen.

Circuit, centrum en boulevard
Voor alle duidelijkheid. Het parcours loopt over het circuit en door een flink aantal straten in het westelijke deel van Zandvoort - u ziet de route door het dorp op het kaartje rechts. Langs deze route zullen op verschillende locaties dranghekken worden geplaatst, voorzien van verkeersbord C01 (gesloten in beide richtingen). Dit levert overigens tussen circa 11.30 uur en 14.15 uur stremmingen voor het verkeer op.

Verkeersmaatregelen
De gemeente zal binnenkort, in zijn officiële gemeentelijke publicatie, exact aangeven wat de verkeersmaatregelen zullen zijn. De gemeente moet dat doen. We volgen even de tekst van de officiële publicatie. In de bocht van de Boulevard Paulus Loot en de Brederodestraat, in de hele Haltestraat en de Van Speijkstraat wordt parkeren tijdens de Circuit Run verboden door het plaatsen van verkeersbord E01 (parkeerverbod).

Zelf aansprakelijk
Vergunninghouders voor het parkeren op deze locaties kunnen van vrijdag 28 maart tot maandag 31 maart gebruik maken van de parkeervoorzieningen op het Favaugeplein. Aangeraden wordt om eerder genoemde straten autovrij te maken. Zijn auto's niet tijdig verplaatst en is er onverhoopt sprake van schade, dan is de gemeente niet aansprakelijk.

Bus
Buslijn 81 van Connexxion zal van circa 11.30 uur tot 14.15 uur ter hoogte van Camping De Branding in de Boulevard Barnaart moeten keren richting Bloemendaal. Voor buslijn 80 hebben de tijdelijke maatregelen geen effect anders dan dat op het Raadhuisplein op de rotonde in tegengestelde richting gereden dient te worden.

N200
Om duidelijk te maken dat tijdens de Circuit Run de N200 niet gebruikt kan worden door doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer richting Zandvoort, zullen er in Haarlem enkele vooraankondigingsborden geplaatst worden.

Verkeersregelaars
Op conflictpunten langs het parcours en bij enkele vooraankondigingsborden worden verkeersregelaars ingezet om de verkeersveiligheid te waarborgen. Centre Parcs, tankstation Strijder en tankstation Argos Oil zijn gedurende de Circuit Run gewoon bereikbaar.