Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OPNIEUW BELOFTEVOL CONCERT IN LANDELIJKE AMERSFOORT JAZZ TALENT AWARD

Zondag 30 maart 15 - 16.30 uur
Theater Borra, Hof 25, Amersfoort
Renske Taminiau & band
Entree gratis

Na een krachtig optreden van de eerste twee bands in de voorrondes van de Amersfoort Jazz Talent Award 2008 belooft ook het concert van 30 maart weer alleszins de moeite waard te worden. Taminiau zingt mooie eigen stukken, heeft een expressieve stem en laat zich orkestraal begeleiden door
synthesizerstrijkers, blazers en een ritmesectie. De zangeres en haar band nemen het in deze wedstrijd op tegen in totaal vijf andere bands. Het laatste
AJTA-selectieconcert wordt gespeeld op 20 april. De finale wordt door drie bands aangegaan op het prestigieuze Rabobank Amersfoort Jazz Festival op 18 mei 2008.

De landelijke Amersfoort Jazz Talent Award wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Meer dan 30 bands uit het hele land, allen van professionele kwaliteit, hebben na een 'blinde' jurering zes groepen opgeleverd die in drie voorrondeconcerten een muzikale jazzstrijd aangaan. De AJTA biedt zo een waardevolle stimulans voor jonge talenten en zorgt voor bijzondere concerten van de 'jazzbeloften van de toekomst' in Amersfoort.

Uit de zes optredende bands in de voorrondes selecteert de jury drie finalisten. Deze drie bands zullen tijdens het Rabobank Jazzfestival Amersfoort op zondagmiddag 18 mei opnieuw een sterke muzikale prestatie neer moeten zetten om in aanmerking te komen voor de prijs van ? 2500,- . Naast het winnen van het geldbedrag, speelt de winnaar bovendien in 2009 op het Jazzfestival Amersfoort. De tweede- en derde-prijswinnaar keren terug naar Amersfoort voor een optreden bij het JazzPodium Amersfoort in het nieuwe seizoen.

De winnaars van de twee eerste edities van de AJTA hebben hun prijzengeld gebruikt om respectievelijk in New York te studeren (contrabassist Ruben Samama) en een CD op te nemen(gitarist Jerome Hol).

**********
Het derde voorrondeconcert van 2008 wordt gespeeld op 20 april. Er zullen drie bands optreden in café-restaurant Zandfoort aan de Eem in Amersfoort.

20 april
14.00 *) - 18.00 uur
Café-restaurant
Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20-21, Amersfoort
- Elek3city

- Thomsen Group

- Benoit Martiny Band

*) Het aanvangstijdstip staat nog niet vast, maar zal tussen 14 en 15 uur liggen.

Entree voor de voorrondeconcerten van de Amersfoort Jazz Talent Award 2008 is gratis (Theater Borra en café-restaurant Zandfoort aan de Eem).

De Amersfoort Jazz Talent Award is een initiatief van JazzPodium Amersfoort, Amresfoort Jazz Festival en Rabobank. De Atja 2008 wordt gesponsord door Rabobank Amresfoort en Omstreken, Gemeente Amersfoort en DBRM (drukwerk).
Meer informatie is te vinden op www.amersfoortjazztalentaward.nl

-----------------------